İnegöl

İnegöllü Celal Beşiktepe'yi tanıyor musunuz?

Celal Beşiktepe, ÖDP Özgürlük ve Demokrasi Partisi Kurucu Meclis Üyesidir. 1951 yılında İnegöl'de doğdu.

Abone Ol

CELAL BEŞİKTEPE

Celal Beşiktepe, ÖDP Özgürlük ve Demokrasi Partisi Kurucu Meclis Üyesidir. 1951 yılında İnegöl'de doğdu.

Celal Beşiktepe, İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. 1965-66 İnegöl Ortaokulu mezunudur.

Celal Beşiktepe, 1966-68 yılları eğitim gördüğü Ankara'da Tapu Kadastro Meslek Lisesini birincilikle tamamlayan Beşiktepe, 1969-73 yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünde okudu.

Celal Beşiktepe, 1974-80 yılları sırasıyla, Turizm Bakanlığı Planlama Müdürlüğünde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi Ayaş Kontrol Mühendisi, Turizm Bankası Planlama Dairesinde mühendis olarak çalıştı.

Celal Beşiktepe, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın Dergi Sorumlu Müdürü idi. 1978-81 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Celal Beşiktepe, Toprak Reformu, bugünkü adıyla GAP Aşağı Fırat Projesi, kentleşme ve toprak mülkiyeti konularında çalışmalar yaptı.

Celal Beşiktepe, "Kent Rantlarının Kamuya Geri Döndürülmesi" adlı yayınlanmamış röportajlarında Cumhuriyet Gazetesi 1989-90 Yunus Nadi Ödül'ü aldı.

Celal Beşiktepe, Kent rantları ve yerel yönetimler, kent ve demokrasi konularında çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları yayınlandı. 1998-2000 döneminde Türk Mühendis ve Mimar Odaları İkinci Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı odada 2000-2004 yılları yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Celal Beşiktepe, 68'ler Birliği Vakfı Kurucu Üyesidir. Yılmaz Güney Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı.

Celal Beşiktepe, 3 KASIM 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Barış Platformunun Mersin Milletvekili adayı olarak gösterildi. 1996 yılı ÖDP Özgürlük ve Demokrasi Partisi Kurucu Parti Meclisi Üyesidir.

Kitap : Özelleştirme Değil Kamulaştırma

Kaynakça: www.soldiyalog.com/?p:2000, www.idefix.com/kitap/celal-besiktepe

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN 1299 İNEGÖLLÜ

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ