Halk arasında bir rivayete göre, Yıldırım BEYAZIT Manisa Sarıgöl ve çevresine yüksek bir yerden bakarken burası neresi diye sormuş. Komutanları ise attan inde gör demişler. O zaman Yıldırım tıpkı İNEGÖL (Bursa-İnegöl) demiş. O zamandan sonra buranın adı İNEGÖL olarak kalmış.

Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

Türkiye Cumhuriyeti döneminde bir Belediyelik olarak kalan İnegöl 1938 de SARIGÖL adını alarak Bucak (Nahiye) ve 04 Eylül 1957'de 7033 sayılı kanunla MANİSA İline bağlı tam teşkilatlı bir ilçe olmuştur.

Sarıgöl ilçesi'nin eski isminin "İnegöl" olduğuna dair kanıtlar vardır. Sarıgöl'de görev yapan ilk nahiye Müdürü Yusuf Ziya, ölünce mezarı Sarıgöl'e yapıldı. Mezar taşında "İnegöl Nahiye Müdürü" yazılmaktadır. Merhum Yusuf Ziya aynı zamanda Sarıgöl'ün ilk nahiye müdürüdür. 1879-1881 yılları arasında görev yapmıştır. "Aydın Vilayet Salnamesi" kitabında ilçeye ait tapularda "İnegöl" ismi geçmekte. 1867yılında "Vilayet Teşkilatı" yürürlüğe geçtiğinden sonra, Sarıgöl uzun yıllar Aydın Vilayetine bağlandı. Sarıgöl uzun yıllar Alaşehir İlçesi'nin nahiyesi olarak mülki taksimata yerini aldı. Alaşehir Saruhan Sancağı mutasarlığına dahildi. İnegölü, Bursa İnegöl'den ayırt etmek için, kaynaklarda "İnegölü Aydın" olarak yani Aydın'ın İnegölü olarak kaydedilirdi.