2005 YILINDA İNEGÖL'DE ZAFER BAYRAMI

 30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde yapılan törenlerle kutlanır. Sabah saat 09: 30 da Atatürk anıtında çelenk konulması ile başlayan törene Kaymakam Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Tamer Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Orhan Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, siyasi parti temsilcileri, kurum ve daire müdürleri ile oda başkanları katılır.

30_Ağustos_[4]

İnsan bu isimlere ve fotoğraflara bakıp soruyor; İnegöl’den bu makamlardan kimler geldi, kimler geçti?

Sorumuzun cevabını size bırakalım ve arşivden haberimizin devamına bakalım:

30_Ağustos_[2]

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:         

  “Atatürk anıtına çelenklerin konmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Yarbay Tamer Tosun, şanlı bir zaferin 84. yılını kutladıklarını, bu zaferin çelikleşmiş milli birlik ve bütünlüğün bir eseri olduğunu kaydetti.  

30_Ağustos

İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 13 Mayıs 2024 İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 13 Mayıs 2024

    Sarsılmaz azimle kazanılan zaferin, Türk Milletini esaret altına almak isteyenlerin bitmek bilmeyen arzularına son verdiğini kaydeden Tosun, “Bu zafer, 84 yıl önce, ecdadımızın 3 yıl gibi bir zaman içersinde çok acılar çektiği, çileler gördüğü, esaretin yaşandığı ve esaretten kurtuluşa özgürlüğe adım atmanın zaferidir. Türk milletinin dönüm noktası olan bu savaşta orduları elinden alınmış, yetişmiş insanlarını kaybetmiş toplumun, ulu Önder Atatürk’ün öndeliğinde 30 Ağustos 1922’de düşman ülkeden kovulmuş ve bir büyük tarih yazılmıştır” dedi.

   Mazisi şerefle dolu olan ecdadın torunları olarak ne kadar övünsek azdır diyen Tosun, bu zaferle vatanımızın aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır” dedi.

30_Ağustos_[3]

   Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerinden Betül Şentürk’ün Dumlupınar da şehit askerin mezarı isimli şiiri ve er Mustafa Erol şiirinden sonra tören sona erdi.

  Kutlamalar Askerlik Şubesinde tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. İlçe Kaymakamı Erdoğan Bektaş yaptığı zafer bayramı açıklamasında, “Zaferin kıvanç ve onurla kutlandığını belirterek, temennimiz bir daha böyle acı hadiselere düşmememiz. Geçmişimizi iyi bilip, geleceğe öyle hazırlanalım. Bu tür anma törenleri geçmişi hatırlayarak, geleceğe emin adımlarla ilerleme vesilesidir” dedi.

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: AYHAN BAYRAKTAR