Tarih 12 Şubat 2024. O tarihte Cuma namazı çıkışında bir araya gelen İnegöl Ülkü Ocakları üyeleri Avrupa’nın bazı ülkelerinde Peygamberimiz Hz. Muhammet’e (s.a.v) yapılan saygısızlığı kınarlar.

İnegöl'de Kaçış ve Kovalamaca: Polis Ekipleri Tarlalık Alana Giren Araçta Silah Buldu! İnegöl'de Kaçış ve Kovalamaca: Polis Ekipleri Tarlalık Alana Giren Araçta Silah Buldu!

Tarih 12 Şubat 2024. O tarihte, Ülkü Ocaklarından bir grup genç,  Sani Konukoğlu Camiinde kılınan Cuma namazının ardından Ahmet Akyollu Caddesi üzerindeki toplanırlar. Dev Türk bayrağı açan ve slogan atan gençler basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüş yaparlar.

 İşte arşivden haberimiz:

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (1)

Tepkiler büyüyor

Avrupa'nın bazı ülkelerinde Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlık içeren karikatürlere İnegöl'den güçlü bir tepki: Ülkü Ocakları üyeleri, cuma namazı sonrası büyük bir yürüyüş düzenledi. 

Cuma günü, İnegöl'deki Ülkü Ocakları üyeleri, Avrupa'nın bazı ülkelerinde Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlığı içeren karikatürlere tepki göstermek için bir araya geldi. Sani Konukoğlu Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Ahmet Akyollu Caddesi'nde toplanan grup, dev bir Türk bayrağı açarak ve sloganlar atarak basın açıklaması yaptı ve yürüyüşe geçti.

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (2)

Topluluk Birliği ve Tepkinin Gücü

Geniş Katılımlı Yürüyüş

MHP İlçe Başkanı Hasan Toktaş ve parti üyelerinin de destek verdiği gösteride, grup uzun süre tekbir getirerek ve çeşitli sloganlar atarak, karikatürün yayımlandığı başta Danimarka olmak üzere ülkelere tepkisini dile getirdi. Yürüyüş, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (3)

Basın Açıklamasında Sert Sözler

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kaplan'ın yaptığı basın açıklamasında, karikatürlerin çirkin ve seviyesiz olduğu vurgulandı ve Avrupa'nın çifte standartları eleştirildi. Kaplan, Avrupa ülkelerini İslam düşmanlığı ve ikiyüzlülükle suçladı.

      Burada bir basın açıklaması yapan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kaplan karikatürün çirkin ve seviyesiz olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.Kaplan açıklamasında şu sözlere yer verdi;

    “Bütün dünya Danimarka’dan özür dilenmesini beklediği sırada, haçlı ittifakı ruhuyla hareket eden, ruhlarında İslam düşmanlığı olan sözde medeni Avrupa Birliği üyesi Fransa, Almanya, İsveç, Norveç, İtalya, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde de aynı karikatürler tekrar yayınlanmıştır”

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (7)

     Milli Şair M. Akif Ersoy’un “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” derken, haçlı ittifakının resmini yıllar önce çektiğini dile getiren Kaplan;

     “Kendi ülkelerinde Ermeni soykırımı olmamıştır dememeyi kanunlarla suç sayan bu barbarlar, 1,5 milyar İslam aleminin çok sevdiği peygamberine hakaret etmeyi basın özgürlüğü ve demokrasi ile izah etmeleri iki yüzlülüklerini ve ebucehilliklerini göstermektedir. Dinler arası diyalog adı altında, bizim dinimizi kabul etmeyenleri bize hoş göstermeye çalışanları ve yine her defasında haçlı birliği olduğunu ispatlayan Avrupa Birliğine ülkemizi anahtar teslimi devretmek isteyenleri gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyor ve kınıyoruz” dedi.

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (4)

Boykot Çağrısı

Kaplan, karikatürün yayımlandığı tüm ülkelerin mallarını boykot etmeye çağırarak, bu eylemin dinler arası saygı ve hoşgörüyle bağdaşmadığını belirtti. Gösteri, katılımcıların sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmalarının ardından sona erdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride, gençlerin açtıkları pankartlar vatandaşların büyük ilgisini çekti ve sosyal medyada geniş yankı buldu. 

İnegöl'de Ülkü Ocaklarından Kınama Avrupa'daki Karikatür Krizine Tepkiler Büyüyor (5)

ARŞİVDEN HABER: Tarih 12 Şubat 2024

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK