İnegöl’de, kent için hayati öneme sahip verimli tarım arazilerinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması planları, tartışmalara yol açtı. İnegöl’ün il olma platformu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) toplandı ve çalıştayın sonuç raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Kaçak Hükümlü İnegöl'de Yakalandı Kaçak Hükümlü İnegöl'de Yakalandı

Toplantıda, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl’ün tarım arazilerinin konut imarına veya sanayiye açılması durumunda, İnegöl’ün il olma fikrine karşı çıktığını ifade etti. Çelik, “İnegöl’ün tarım arazileri konut imarına açılacaksa İnegöl il olmasın” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 03 14 110947

Bu açıklamaların ardından İnegöllü iş adamı Abdullah Ezim, İnegöl’ün verimli tarım arazilerinin bölgedeki bazı işadamları tarafından OSB kurulumu için hedef alındığını öne sürdü. Ezim, “Bir kamu görevlisinden son aldığım bilgilere göre Karagölet, Sungurpaşa ve Çavuşköy arazileri üzerine Sayın Burkay’ın yapmak istediği OSB bölge var, size gelen bir bilgi var mı? Çünkü biz burada Hamzabey ile ilgili yeni OSB bölge kısmen 4. Sınıf tarım arazisi kısmen bozulmuş orman alanına OSB yaptık. Yani tarım açısından verimsiz arazilere yaptık” ifadelerini kullandı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise konuya ilişkin, “Bu süreç yeni bir süreç değil, 5-6 senelik bir süreç. Tam olarak OSB hüviyetine karışmış değil. Orada bir OSB olması ile alakalı bir çalışmalar var. Bundan bilgi dâhilindeyiz biz gerekli itirazlarımızı ve düşüncelerimizi ilettik, İnegöl Ticaret Sanayi Odası olarak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhsan Kuran