İnegöl Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklarda hayvan sevgisi ve hayvanlara doğru yaklaşım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçedeki okullarda seminer programları başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan programların ilk durağı Ömer Osman Çağlayan İlkokulu ile Şükrü Naili Paşa İlkokulu oldu. Veteriner hekimler, öğrencilerle bir araya gelerek hayvanların yaşamı, ihtiyaçları ve onlarla kurulması gereken iletişim hakkında bilgiler paylaştı.

İnegöl’de Öğrencilere Hayvan Sevgisi Ve Doğru Yaklaşım Eğitimi (3)

Hayvan davranışları ve ihtiyaçları anlatıldı

Seminerlerde öğrencilere hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği, davranışlarının nasıl anlaşılabileceği, görülebilecek hastalıklar, hayvanların ihtiyaçları ve insan-hayvan ilişkisi konuları anlatıldı.

Veteriner hekimler ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün önemine değinerek, diğer canlıların yaşam alanlarına saygı gösterilmesi gerektiğini aktardı.

Sokakta karşılaşılan veya evde beslenen hayvanlara yönelik doğru davranış biçimlerinin ele alındığı eğitimlerde, insan, hayvan ve bitkilerin aynı ekosistemin parçaları olduğu vurgulandı. Program kapsamında insan ve hayvan dostluğunu konu alan videolar da öğrencilere gösterildi.

İnegöl’de Öğrencilere Hayvan Sevgisi Ve Doğru Yaklaşım Eğitimi (2)

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi tanıtıldı

Seminerlerde İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Merkezde sahipsiz hayvanlara yönelik bakım, tedavi ve diğer hizmetler öğrencilere anlatıldı.

Programlarda, çocukların hayvanları sevmenin yanı sıra davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlayarak doğru şekilde yaklaşmalarının önemine dikkat çekildi.

Umutlu ailesinin acı günü
Umutlu ailesinin acı günü
İçeriği Görüntüle

İnegöl’de Öğrencilere Hayvan Sevgisi Ve Doğru Yaklaşım Eğitimi (4)

İnegöl Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında başlattığı okul programlarının önümüzdeki günlerde farklı okullarda devam edeceği bildirildi.

Kaynak: BÜLTEN