İnegöl Belediyesi, “İnegöl’de Yaz Etkinlikleri” kapsamında geleneksel Türk gölge oyununun karakterleri Karagöz ve Hacivat’ı çocuklar ve ailelerle buluşturacak. “Karagöz’ün Salıncağı” adlı gösteri, 19, 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde İnegöl’ün üç farklı noktasında ücretsiz olarak sahnelenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre üç gün sürecek etkinlikte gösterinin hayaliliğini Volkan Derman üstlenecek. Programla çocukların geleneksel gölge oyunuyla buluşması, ailelerin de etkinliklere birlikte katılması amaçlanıyor.

İnegöl’de Karagöz’ün Salıncağı Üç Gün Boyunca Sahnelenecek (1)

İlk gösteri 19 Ağustos’ta TOKİ’de

Etkinlik serisinin ilk gösterisi 19 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00’de TOKİ Semt Sahası’nda gerçekleştirilecek.

Program, 20 Ağustos Perşembe günü saat 20.00’de Yeniceköy Amfi Tiyatro’da devam edecek.

İnegöl’de Karagöz’ün Salıncağı Üç Gün Boyunca Sahnelenecek (2)

Son gösteri Alanyurt’ta

Üç günlük programın son gösterisi ise 21 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de Alanyurt Köy İçi Yeni Meydan’da sahnelenecek.

İnegöl’de Karagöz’ün Salıncağı Üç Gün Boyunca Sahnelenecek (3)

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da özellikle çocukların geleneksel Türk gölge oyunuyla tanışması ve ailelerin birlikte vakit geçirmesi amacıyla vatandaşları etkinliklere davet etti.

Kaynak: BÜLTEN