İnegöl Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle kurulan İstihdam Koordinasyon Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Şehrin istihdam planlamasında yol haritası oluşturmayı hedefleyen kurul, yapılacak projeler ve iş birlikleri üzerine görüşmeler yaptı.
İstihdama Yönelik Ortak Adımlar
İnegöl Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Derya Uysal Tuncay başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zerrin Fırat, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sezer Volkan Öztürk, İTSO Genel Sekreteri Yalçın Ertaş, İnegöl Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Kalkan ile İKEM personeli Dr. Sezgin Koyun katıldı.
Kadın Girişimciliği ve Kariyer Günleri Gündemde
Toplantıda şehrin istihdamına katkı sağlayacak projeler ele alındı. Kariyer günü planlamaları, işyeri uygulama eğitimi, kadın girişimciliği ve istihdamın artırılması, Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (KİMO) tanıtımı ve işverenlerle yapılacak iş birlikleri konularında istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar, önümüzdeki süreçte etkinlik ve projelerin çeşitlendirilerek sürdürüleceğini belirtti.
İnegöl Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, istihdam danışmanlığı, meslek edindirme programları, genç istihdam projeleri ve toplumsal gelişim alanındaki çalışmalarıyla kentin iş gücü piyasasına katkı sağlamaya devam edecek.




