Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla İnegöl Sarraflar Çarşısı girişinde “Gazze Sokağı” adıyla bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlik, bölgede yaşanan yıkımı ve sivillerin yaşam koşullarını anlatmak amacıyla hazırlandı.

Kurum tarafından organize edilen etkinlikte, Gazze’deki bir okulun, hastanenin ve evlerin mevcut durumunu yansıtan üç ayrı bölümden oluşan tematik çadırlar kuruldu. Her bölüm, Gazze halkının günlük yaşamını ve savaşın etkilerini birebir hissettirmeyi amaçlıyor.

İnegöl’de Gazze Sokağı (2)

Gazze’nin acısı İnegöl’de anlatılıyor

Ziyaretçiler, çadır içinde oluşturulan alanlarda görsel materyaller, canlandırmalar ve bilgilendirici panolarla Gazze’deki yaşam koşulları hakkında bilgi edinebiliyor. Etkinlik, bölgede yaşanan yıkımın daha iyi anlaşılmasını ve toplumsal farkındalığın artmasını hedefliyor.

İnegöl Kafkas Derneği’nden Gazze’ye 500 bin TL destek
İnegöl Kafkas Derneği’nden Gazze’ye 500 bin TL destek
İçeriği Görüntüle

Gazze Sokağı etkinliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, organizasyonun cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Kaynak: BÜLTEN