Kültürpark’ta çadır kuran derneklerin aynı anda yüksek sesle müzik yapması vatandaşın tepkisine yol açtı. İnegöl Belediyesi yetkilileri derneklerle bir araya gelerek; seslerin düşürülmesini istedi.

39.İnegöl Kültür Sanat Festivali devam ediyor. Yabancı ekiplerin yanı sıra yerel ekiplerin de Anfi Tiyatro’da sahne aldığı festival kapsamında çadır etkinlikleri de tüm hızıyla sürüyor. 20’ye yakın dernek kurduğu çadırlarda hemşerilerine kültürel ziyafet sunuyor. Ancak özellikle yüksek ses Kültür Park’a gelen İnegöllüleri rahatsız ediyor.

İnegöl Belediyesi yetkilileri gelen şikayetleri değerlendirdi ve derneklerle toplantı yaptı. Dün akşam gerçekleştirilen toplantıda her çadırda en fazla 2 ses kolonu olabileceği kararına uymayan dernekler olduğu kaydedilerek; vatandaşın şikayetleri iletildi. Belediye yetkilileri bu akşam tüm çadırlarda ses ölçümü yapacak.

İnegöl'de Derneklerle Gürültü Toplantısı (2)

Muhabir: Şaban Kılıçcı