İnegöl'de hafif ticari aracın çarptığı çocuk metrelerce savruldu...O anlar kamerada İnegöl'de hafif ticari aracın çarptığı çocuk metrelerce savruldu...O anlar kamerada

İnegöl Belediyesi, şehir güvenliği ve düzenini sağlamak amacıyla "Akıllı Kent Yönetim Sistemi"ni hayata geçirdi. Bu kapsamda, İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin tanıtımı bugün gerçekleştirildi. Sistem, şehrin önemli noktalarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla, yapay zeka desteği ile hatalı parklar, yaya yolu ve kaldırım işgalleri gibi kural dışı hareketleri tespit edecek ve bu bilgileri operatörlere iletecek.

Whatsapp Image 2024 03 29 At 1.59.39 Pm

Operatörler, tespit edilen kural ihlallerini sahadaki zabıta ekiplerine aktaracak. Zabıta ekipleri, ilk etapta vatandaşları uyaracak ve gerekli görüldüğünde para cezası uygulayacak. Bu sayede şehir içindeki düzenin sağlanması ve kural ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Whatsapp Image 2024 03 29 At 1.59.52 Pm

Ek olarak, İnegöl'deki çocuk parklarının da bu sistem sayesinde 24 saat boyunca izleneceği açıklandı. Parkların güvenliğinin artırılması ve olası vandalizm olaylarına karşı önlem alınması amaçlanıyor. İnegöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Akıllı Kent Yönetim Sistemi sayesinde hem şehir düzeninin korunması hem de vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamaları sağlanacak" denildi.

Whatsapp Image 2024 03 29 At 1.59.36 Pm

Akıllı Kent Yönetim Sistemi'nin İnegöl'de yaşam kalitesini artırması ve şehir güvenliğine önemli katkılarda bulunması bekleniyor. İnegöl Belediyesi, teknolojik gelişmeleri takip ederek, vatandaşların huzuru ve şehir düzeni için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Şaban Kılıçcı