İnegöl'de Elektrik Kesintisi! Hangi Mahallelerde Kesinti Olacak? İnegöl'de Elektrik Kesintisi! Hangi Mahallelerde Kesinti Olacak?

İnegöl Belediyesi'nin sosyal medya hesabından duyurduğu heyecan verici gelişme, yerel lezzetlerin korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım oldu. İnegöl'ün geleneksel lezzetleri arasında yerini alan Sütlü Kadayıf, bu tescille birlikte şehrin kültürel mirasının önemli bir parçası haline geldi.

İnegöl Belediyesi'nin paylaşımında, "İnegölümüze has 'Sütlü Kadayıfımızın' coğrafi işaretini tescilletirerek değerimizi koruma altına aldık." ifadeleri yer aldı.

Tescili Kadayıf

İnegöl'ün Tescilli Lezzetleri

İnegöl Belediyesi'nin girişimleriyle, Sütlü Kadayıf artık İnegöl köftesi ve İnegöl Cerrah Kuru Fasulyesi'nin yanında şehrin tescilli lezzetleri arasında yer alıyor. 

Coğrafi İşaret Nedir?

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir. Coğrafi işaretler, menşe adı ya da mahreç işareti olarak tescil edilir. Gıda, tarım, maden, el sanatları, sanayi ürünleri coğrafi işaret tesciline konu olabilir.

Lezzetin Korunması ve Tanıtımı

Coğrafi işaretleme ile birlikte, İnegöl Sütlü Kadayıfı'nın özgün reçetesi ve kalitesi koruma altına alınmış oldu. 

Tescilli Kadayıff

Editör: Umut Gökdaş