İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı

İnegöl'e bağlı, tarımıyla ünlü Sungurpaşa ovasında sanayi bölgesi kurulacağına dair iddialar gündeme geldi. İnegöllü iş adamı Abdullah Ezim, bölgenin verimli tarım arazilerinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak kullanılmak üzere bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulduğunu öne sürdü. Ezim, “Bir kamu görevlisinden son aldığım bilgilere göre Karagölet, Sungurpaşa ve Çavuşköy arazileri üzerine Sayın Burkay’ın yapmak istediği OSB bölge var, size gelen bir bilgi var mı? Çünkü biz burada Hamzabey ile ilgili yeni OSB bölge kısmen 4. Sınıf tarım arazisi kısmen bozulmuş orman alanına OSB yaptık. Yani tarım açısından verimsiz arazilere yaptık” şeklinde konuştu.

Drone Görüntüsü

Bahsi geçen bölge olan Sungurpaşa ile Kestel'in Soğuksu köyleri arasındaki arazide "İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi" tabelasının asılması ve yönetim binası niteliğinde bir yapının inşası, iddiaları güçlendiren unsurlar arasında yer aldı. Ayrıca, sanayi bölgesi olması planlanan alana ilişkin havadan yapılan görüntülemeler, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Tabela Yönetim Binası

Sanayi bölgesi yapılmak istenen alan, İnegöl, Kestel ve Yenişehir ilçelerinin kesiştiği noktada konumlanıyor. Bölge, aynı zamanda ana yol, havaalanı ve demiryolu gibi önemli ulaşım hatlarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. İlginç bir detay olarak, söz konusu arazi içerisinde Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık vakalarından biri olan Çiftlik Bank'a ait eski bir tesis de bulunuyor.

İnegöl Kestel Yenişehir Harita

Kaynak: İnegölOnline