İnegöl Okulları Sosyal Etkinlik Fuarı

Bu yıl ikincisi düzenlenen İnegöl Okulları Sosyal Etkinlik Fuarı (İNOSEF), bugün törenle açıldı. Bursa Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır, Kaymakam Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımıyla gerçekleşen açılışta, öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladığı eserler sergileniyor.

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (6)

İNOSEF: Geleceğin Yetenekleri Bir Arada

İnegöl merkez, belde ve köy okullarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezleri'ndeki öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği fuarın açılışına Bursa Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır, Kaymakam Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yahya Işık, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit ve Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez de törende yer aldı.

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (9)

İNOSEF’te Neler Sergileniyor?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, açılış töreni öncesinde fuar hakkında bilgi verdi. Baştürk, fuarda iş eğitimi sergileri ile Bilim ve Teknoloji çalışmalarının yanı sıra okullar yararına Türkiye’nin en büyük kermesinin yer alacağını belirtti.

“İNOSEF, İnegöl merkezinde, beldelerinde ve köylerinde bulunan tüm okulların fırsat eşitliği içerisinde, yıl boyunca hazırladığı çalışmaların toplu halde halkın izlemine sunulduğu bir platformdur”

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (10)

Akşam Etkinlikleri ve Yarışmalar da var

Fuarın yalnızca gündüz sergileriyle sınırlı olmadığını belirten Baştürk, akşamları okullar tarafından hazırlanan müzik ve şiir geceleri, tiyatro, folklor, defile ve dans etkinliklerinin düzenleneceğini söyledi. Ayrıca, 6 Haziran tarihinde yapılacak olan İlköğretim okulları arası bilgi ve genel kültür yarışmasının finaline kalan 10 okul da yarışacak.

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (8)

Belediye Başkanı Aktaş’tan Eğitimde Eşitlik Vurgusu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında İnegöl ve çevresindeki eğitime yaptıkları katkılardan bahsetti. Başkan Aktaş, eğitimin milletlerin yükselmesinde büyük bir rol oynadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar 17 okulumuza arsa tahsisi yaptık. Mevcut okullarımızın eksiklerini giderdik. Maddi durumu olmayan bin ilköğretim öğrencimize kırtasiye, bin öğrencimize LGS hazırlık kitabı dağıttık. Bu fuarda da öğrencilerimize fırsat eşitliğini sağladık.”

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (5)

Kaymakam Bektaş’ın Mutluluğu

İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, fuarın Türkiye’de bir ilk olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları çalışmaların sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (4)

Vali Yardımcısı Çalışır’dan Takdir

Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır, öğrencilerin el emeğiyle hazırladıkları eserleri çok beğendiğini belirterek,

“Tek hazinemiz olan yetişmiş gençliğin olmasıdır, bu hazinenin anahtarı da eğitimden geçmektedir. Bu fuarda da bunu gördük. Çocuklarımız harika şeyler yapmışlar, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 7 Haziran tarihine kadar açık kalacak olan fuarı gezdi.

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (3)

ARŞİVDEN HABER: 01 Haziran 2006

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (1)

Genc Gazete Inosef Inegol Egitim Inegol Okullari Fuar (2)

Kaynak: Genç Gazete arşiv