Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 30 bine giren 57 İnegöllü öğrenci, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile buluştu. Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı programda üniversite tercihleri, mesleki hedefler ve gelecek planları değerlendirildi.
İnegöl Belediyesinin açıklamasına göre buluşma, Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı içerisindeki Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin de katıldı.

Taban: Gençlerimizin yanında olmak istiyoruz
Programda öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Alper Taban, sınavdaki başarıları nedeniyle gençleri tebrik etti.
Öğrencilerin hedeflerine ulaşma sürecinde belediye olarak destek vermek istediklerini belirten Taban, “Gençlerimiz bizim için çok kıymetli. Ben İnegöl’den mesulüm. Dolayısıyla İnegöl’de yaşayan her birey bizim için çok değerli. Böyle başarılı ve hedefleri olan gençlerimiz de bizim için bir fırsat ifade ediyor.” dedi.
Taban, gençlerin gelecekte daha başarılı alanlarda yer almalarını istediklerini ifade ederek, mevcut imkanlardan öncelikle İnegöllü gençlerin yararlanmasını önemsediklerini söyledi.

“57 öğrencimiz bulunuyor”
YKS’de ilk 30 bine giren 57 öğrenciyle bir araya geldiklerini hatırlatan Taban, gençlerle farklı çalışmalar aracılığıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.
Taban, “Biz gençlerimizle; Nöbetçi Kitaphanelerimizle, okullarda yaptığımız etkinliklerle, Arge Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla zaten hep iletişim halindeyiz. Bu buluşmada da hem üniversite hedeflerinizi, mesleki hedeflerinizi, İnegöl’e dair hayallerinizi, bizlerden beklentilerinizi konuşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Üniversite tercih sürecinde kurulan tercih noktasında öğrencilere danışmanlık hizmeti verildiğini de hatırlatan Taban, gençlere eğitim hayatlarında başarı diledi.

Sınavda Türkiye 359’uncusu olan öğrenci de programa katıldı
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ise öğrencilerin elde ettiği sonuçların çalışma ve azmin ürünü olduğunu belirtti.
Zengin, “2 milyondan fazla kişinin girdiği sınavda, aramızda 359’uncu olan gencimiz var. Bu inanmanın, çalışmanın, azmin bir sonucu.” dedi.
Öğrencilerin üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra İnegöl’e değer katan bireyler olmalarını arzu ettiğini söyleyen Zengin, programın düzenlenmesi nedeniyle Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür etti.
![]() |
![]() |
Üniversite ve meslek hedefleri konuşuldu
Sohbet şeklinde devam eden programda öğrencilerin tercihleri, gitmeyi planladıkları üniversiteler, mesleki hedefleri ve İnegöl’e ilişkin beklentileri ele alındı.
Taban, farklı üniversite ve şehirlerde eğitim görecek gençlerin İnegöl’ü temsil edeceğini ifade etti. Öğrenciler de düzenlenen buluşma nedeniyle teşekkürlerini iletti.







