İlk kongresini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren ve başkanlığa yeniden Mesut Baysal"ın seçildiği İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, Almanya"nın Köln şehrinde düzenlenen Interzum Mobilya Aksesuarları ve Yan Sanayi Fuarı ile yine Almanya"nın Hannover şehrinde düzenlenen Ligna Mobilya makineleri ve Ahşap İşleme Makineleri Fuarlarına ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan İMOS Başkanı Mesut Baysal: "Amacımız İnegöl mobilyacısının en son teknolojileri görüp rekabet gücünü ve üretim becerilerini arttırmasıdır. Bu kapsamda tüm dünyada merakla beklenen bu iki fuara dernek olarak bir gezi düzenledik. Mobilyacımız en son malzemeleri ve teknolojileri yakından tanımış oldu. Bazı arkadaşlar alım gerçekleştirdiler. Bunlar İnegöl Mobilyası markasının güçlenmesini sağlayacaktır."dedi.

Baysal ayrıca gezilen firmalarda İnegöl"den gelindiği söylendiğinde ayrı bir teveccüh oluştuğu bilgisini aldıklarını ve artık İnegöl Mobilyası markasının tüm dünya tarafından tanınmaya başlandığını gördüklerini sözlerine ekledi. Moment Turizm firmasının yüklenici olduğu geziye 30"a yakın firma ve 50 kişi katıldı. Moment Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dürüst ise İMOS ile birlikte daha pek çok program hazırladıklarını ve bu programların İnegöl Mobilyacısının ufkunun açılması ve dünyaya entegrasyonu noktasında nokta atışı yapılmış programlar olduğunu söyledi.

Muhabir: Yazar Silinmiş