KAFKAS CAMİASINDA BÜYÜK BULUŞMA

WhatsApp Image 2023-07-20 at 18.35.53

FEDERASYON ÖNCÜLÜK EDECEK

Kafkas camiası Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonumuza bağlı derneklerin koordineli gerçekleşeceği  Uluslararası Gürcü Halk Dansları Festivaline hazırlanıyor.

6 DERNEK EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Uluslararası festivale İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin yanısıra, federasyona bağlı İznik Batum Kafkas Derneği, Orhangazi Kafkas Gürcü Kültür Derneği, Gemlik Acara Gürcüleri Derneği ve Gölcük Kafkas Gürcü Kültür Derneği sırasıyla ev sahipliği  yapacak.

71497411_477448349514330_4108516254510219264_n

İnegöl’de “Orman Benim” Etkinliği İnegöl’de “Orman Benim” Etkinliği

Ayrıca festivale Batum Arsiani devlet halka dansları topluluğu, Kutaisi imedi devlet halk dansları topluluğu konuk ekip olarak katılacak.

KAFKAS DERNEĞİ’NDEN DAVET

başkanyrd

Düzenlenecek olan festivalle ilgili olarak Kafkas Folklor Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Nedim Sevim bir açıklama yaptı.

Sevim açıklamasında ;

Çok kıymetli ilçe halkımız ve camiamız, her yıl düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Kafkas Gürcü Halkdansları Festivalimizi bu yıl 22 Temmuz 2023 cumartesi akşamı kültürpar Açıkhava gösteri merkezinde düzenleyeceğiz, Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonunun öncülüğünde üye kardeş derneklerimizin ev sahipliğinde festival 5 farklı şehirde düzenlenecek.Tüm gösterilerimiz halka açık ve ücretsizdir bu heyecanımıza ortak olmaya tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz.

Festivalimize katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza yönetim kurulumuz ve camiamız adına teşekkür ediyoruz.dedi.

Acara Özerk Bölgesi Başbakanı Tornike Rijvadze'de programa katılacak

Festival Programı.

22 Temmuz İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği

Yer : Kültürpark Açıkhava Kültür Merkezi Saat : 20 :30

23 Temmuz İznik Batum Kafkas Derneği

24 Temmuz Orhangazi Kafkas Gürcü kültür Derneği

25 Temmuz Gemlik Acara Gürcüleri Derneği

26 Temmuz Gölcük Kafkas Gürcü kültür Derneklerimizin ev sahipliğin de Gürcistanın farklı bölgelerinden katılacak olan Halkdansları gruplarımız ve protokol