Felsefenin genç beyinler üzerindeki etkileyici gücü, İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nin düzenlediği Felsefe Günü etkinliğinde bir kez daha gözler önüne serildi. Peki, bu etkinlik gençlerin dünya görüşüne nasıl katkı sağladı?

Öğrencilerin Felsefe İle Buluşması

Felsefe Günü’nün Amacı

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen Felsefe Günü etkinliği, öğrencilere felsefenin derinliklerini keşfetme fırsatı sundu. Felsefe Öğretmeni Pınar Yıldız'ın rehberliğinde düzenlenen bu özel günde, felsefenin gençler üzerindeki olumlu etkilerine tanık olundu.

felsefe halil inalcik pinar yildiz (2)

Dr. Elif Nuyan’dan İlham Veren Konuşma

Uludağ Üniversitesi'nden Dr. Elif Nuyan, 10. sınıf öğrencilerine felsefenin önemi hakkında ilham verici bir konuşma yaptı. Dr. Nuyan, felsefenin hayatımızdaki yerine dair değerli bilgiler paylaşarak öğrencilerin bakış açılarını genişletti.

2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı 2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Etkinlik hakkında açıklama yapan Okul müdürü Cavit Yakşı: " Biz öğrencilerimizin düşünen, sorgulayan, araştıran, bilinçli birer biretler olmasını hedefliyoruz. Çok değerli sunumları ile bu hedefimize katkıda bulunan Elif hocama ve bu etkinliği düzenleyen Pnar hocama çok teşekkür ediyorum.." dedi.

Etkinlik, öğrencilerin felsefeyle ilgili pankart çalışmalarını sunmaları ve Dr. Elif Nuyan’a yapılan çiçek takdimiyle sona erdi.

felsefe halil inalcik pinar yildiz (1)

 Okul müdürü Cavit Yakşı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve öğrencilerin entelektüel gelişimine vurgu yaptı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR