İnegöl Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında, ek hizmet binası ve Akman Pasajı çevresini kapsayan dönüşüm planı ele alındı. Akman Pasajı adasının projeye dahil edilip edilmeyeceğine mülk sahiplerinin çoğunluk kararıyla yön verilecek.

Dönüşüm planı meclis gündemine geldi

İnegöl Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında, kent merkezindeki ek hizmet binası ve çevresine yönelik dönüşüm planı görüşüldü. Plan kapsamında ek hizmet binasının yıkılarak yerine meydan, ticaret alanları ve otopark yapılması değerlendiriliyor.

İnegöl Ahıska Türkleri Derneği’nden Fergana Olayları İçin Anma Mesajı
İnegöl Ahıska Türkleri Derneği’nden Fergana Olayları İçin Anma Mesajı
İçeriği Görüntüle

Projeye Akman Pasajı’nın bulunduğu adanın dahil edilip edilmeyeceği ise bölgedeki mülk sahiplerinin kararına göre netleşecek.

Akman Pasajı için vatandaş onayı bekleniyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Akman Pasajı adasında 60-70 civarında mülk sahibiyle görüşüldüğünü belirtti. Taban, bazı hak sahiplerinin dönüşüme sıcak baktığını, bazılarının ise mevcut yerlerinin korunmasını istediğini söyledi.

Sürecin çoğunluk iradesine göre ilerleyeceğini ifade eden Taban, Haziran ayı sonunda hazırlanacak raporla tablonun daha net ortaya çıkacağını kaydetti.

Otopark ve meydan düzenlemesi planlanıyor

Başkan Taban, projenin en önemli başlıklarından birinin otopark ihtiyacı olduğunu vurguladı. Mevcut açık otoparkların yer altına alınmasının planlandığını belirten Taban, Akman Pasajı adasının da projeye dahil edilmesi halinde yer altı otopark alanının yaklaşık 10 bin metrekareye ulaşacağını söyledi.

“Çarşıya nefes aldıracak bir meydan hedefleniyor”

İnegöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Murat Doğan Yazlı da toplantıda teknik süreçle ilgili bilgi verdi. Yazlı, ek hizmet binası için projenin hazır olduğunu, Akman Pasajı adasından gelen talepler doğrultusunda kapsamın genişleyebileceğini belirtti.

Yazlı, planlamada zemin artı 4 kat yapılaşmanın öngörüldüğünü belirterek, hedefin alanı yoğun yapılaşmaya dönüştürmek değil, çarşıya nefes aldıracak bir meydan oluşturmak olduğunu ifade etti.

Haziran sonunda karar netleşecek

Mülk sahipleriyle görüşmelerin ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yeterli çoğunluk sağlanırsa dönüşüm Akman Pasajı adasını da kapsayacak şekilde yürütülecek.

Çoğunluk dönüşüme onay vermezse, proje yalnızca ek hizmet binasının bulunduğu alanda uygulanacak.

Muhabir: Samet Karabacakoğlu