Merhabalar, sevgili okurlarım. Hastalığım nedeniyle birkaç haftadır köşe yazısı yazamıyorum. Malumunuz, ortalıkta dolaşan, ne olduğu belli olmayan bir salgın var; öksürük, kas ağrısı, terleme vs. Bunları atlatınca inşallah iyileşeceğiz.

Gelelim mevzumuza. Biliyorsunuz, İnegöl'de birçok siyasi parti, adaylarını açıkladıktan sonra saha çalışmalarına başladı. Bütün adayların herkese ulaşması, kendini anlatması mümkün değil, tabii ki. Ben, size ulaşamayan adayların neler vaat ettiğini yazayım da, siz de karşılaştırın; altı dolu mu, gerçekleşme ihtimali var mı, bunun için bütçe ne durumda, bunları düşünerek mi vaatte bulunuyorlar, yoksa "söyleyelim de ne olursa olsun" mu diyorlar? Gelelim, size sırayla başkan adaylarının vaatlerini yazmaya. Tüm vaatlerini yazmıyorum, başkanların sadece ilk 10 vadini yazacağım. Bu gün, Alper Taban ve Hasan Eroğlu'nu yazıyorum. İnşallah, bu yazıyı tarihe bir not olarak düşelim; kazanan adayın vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini de 5 yıl sonra tekrar yazalım.

Mevcut Belediye Başkanımız, AK Parti adayı Alper Taban'ın vaatlerine bakalım mı? Alper Taban, 154 proje açıkladı; bunların hepsini yazamam, size ben dikkatimi en çok çeken 10 vaadini yazıyorum:

Kültür Merkezi (İnegöl'de yıllardır eksikliği olan bir alan; yıkıldı, bir daha yapılmadı.)
Kadın Yaşam Merkezi (Kadınlar için özel alanların olduğu bir proje.)
Yeni Nikah Dairesi (Kesinlikle eksik olan ve yapılması gereken bir proje.)
Ada Park (Hamzabey'e yapılacak kapsamlı bir proje; olursa, çok güzel bir alan kazanmış olur İnegöl.)
Kanal İnegöl 2 (Birincisini başarılı bulmuştum; bu da tamamlayıcı olur.)
Ek hizmet binasının dönüşümü (Yıllardır dolu olmasından dolayı herhangi bir şey yapılamayan alan üzerinde çalışırsa, yeni bir çarşı olabilir.)
Tarihi Çarşı (Hanlar bölgesinin birleştirilmesi, aradaki binaların kaldırılmasıyla tarihi bölgeye nefes aldıracak bir proje.)
Kapalı Pazaryerleri (İnegöl için gerekli ve önemli.)
Mahalle Otoparkları (10 bin araçlık yeni otoparklar.)
Gastro İnegöl, Burfaş Cafe ve Nöbetçi Kütüphaneler.
Alper Beyin belki seçime az bir süre kala teker teker bütün projelerini yazacağım... Bu projelerin yanında, tabii ki, hepimizin istediği başka şeyler de var ama şunu unutmamak lazım: Belediyenin yapacağını belediyeden, hükümetin yapacağını hükümetten istemek lazım; bu seçimde biraz karıştı bunlar, sanki...

Şimdi, gelelim Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu'nun ilk 10 vadine. Seçim çalışmasını farklı bir strateji ile yürüten Hasan Eroğlu bakalım neler vaadediyor.

Saadet Partisinin en çok üstünde durduğu birinci konu su meselesi İnegöl'de:

İçilebilir bir su, senin hakkın; birinci vaadi bu. Uludağ'ın eteğinde, gerçekleşmesi hiçte zor olmayacak bir proje.
Temiz bir hava, senin hakkın. Bu da çok önemli bir konu; bütün paydaşları ile beraber çözülecek bir konu, temiz hava.
Halk Ekmek'in açılması ve ekmeğin 5 TL olması ise diğer dikkat çeken bir proje.
Belediye toplu konut projesi, çok konuşulması gereken bir konu bence.
İnray Raylı Ulaşım (bütün adayların projesinde olan bir konu. İnegöl için daha farklı çözümler olabilir mi ulaşım konusunda?)
Otopark ve bilim merkezi projesi, bütün adayların trafik sorunu için önerdikleri bir proje.
Dijital Gençlik ve Oyun Merkezi Projesi.
Kantin kart (dikkat çekici bulduğum bu proje, ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileleri için güzel bir sosyal proje.)
Çeyiz Sandığı Yeni Yuva Desteği, evlenecekler için umut olacak bir proje.
Yine Tarım şehri İnegöl için gerekli bir proje, Tarkom tarım koordinasyon merkezi.
Gibi projeleri var Hasan Eroğlu'nun. Daha birçok farklı projesinin olduğunu söylemeliyim; hepsini buraya alamadım. Merak eden okurlarımız, projelerin devamlarını adayların sitelerinde okuyabilirler.

İnegöl'de Motosiklet ile Minibüs Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı İnegöl'de Motosiklet ile Minibüs Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

Bende İnegöl'de yaşayan bir vatandaş olarak şunu belirtmeden geçmek istemiyorum: Çocuklarımızın yaşayacağı bu şehre ve bu şehrin insanlarına en güzeli layık. Bütün adayların projelerini okudum... mahalle aralarında ki minik sahaların sayısının artırılması da bu projelere eklenebilir.

Bu gün iki adayımızın projelerini yazdık. Yarın da 3 adayımızın projelerini sizlerle paylaşmış olacağım. Kalın sağlıcakla...

Kaynak: Özgür Yıldırım