İnegöl Belediyesi, Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği, Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile arıcılık ve bal üretimini geliştirmek üzere bir protokol imzaladı.

İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar katıldı, böylece İnegöl'de arıcılık ve bal üretimi için yeni bir dönem başladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı açıklamada İnegöl'ün arıcılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve belediye olarak bu alana desteklerinin devam edeceğini belirtti. Geçmişte arıcılıkla ilgili seminerler düzenlediklerini ve arı kovanı dağıtımları yaptıklarını anımsattı.

Bugün Hava Durumu nasıl? Hafta sonu yağış var mı? 27 Nisan Cumartesi Bugün Hava Durumu nasıl? Hafta sonu yağış var mı? 27 Nisan Cumartesi

Genç Gazete Bal Arıcılık (3)

'Karaçalı' Balının Coğrafi İşareti İçin Çalışma yapılacak

Belediye Başkanı Taban, İnegöl ve çevresinde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla yapılan protokol kapsamında, arıcılara ana arı yetiştirme, arı sütü ve arı zehri üretim tekniklerinin öğretileceğini, İnegöl'e özgü ana arı ırkının yetiştirilmesi ve 'Karaçalı' balının coğrafi işaret alınması için ortak çalışmaların yapılacağını duyurdu.

Genç Gazete Bal Arıcılık (4)

Belediye Başkanı Taban, "Yeni teknolojiler ile arı ve arı ürünleri ile arı zararlıları hakkında seminerler düzenlenecek. Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme-Uygulama ve Araştırma Merkezinin imkânlarından arıcılarımızın faydalanması da sağlanacak" diye ekledi.
Genç Gazete Bal Arıcılık (1)

Başkan Taban, yapılan eğitim, seminer ve çalışmalarla İnegöl arıcılığının marka değerinin artmasını, arıcıların imkân ve kabiliyetlerinin çoğalmasını, yeni iş alanları oluşturulmasını ve üretimde kalite ve niteliğin artmasını hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İnegöl Belediyesi