Türkiye'nin uzay keşiflerinde yeni bir döneme adım atmak üzere olan ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de AX-3 mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıkacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu önemli anı sosyal medya üzerinden duyurarak, "Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak" ifadeleriyle bu heyecan verici yolculuğun saatini paylaştı.

Yaklaşık bir buçuk gün sürecek olan uzay yolculuğunun ardından, mürettebatın 19 Ocak saat 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor. Türkiye, bu tarihi anı yaşarken, Alper Gezeravcı'nın uzaya yaptığı bu yolculuk, Türk uzay bilimi için bir dönüm noktası olarak kaydedilecek.

Uzay misyonu kapsamında, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve PTT işbirliğiyle özel bir hatıra pulu ve zarf tasarlandı. Pulun sol tarafında, içerisinde 100. Yıl logosu ve Türkiye Uzay Ajansı logosunu içeren 8 köşeli Selçuklu Yıldızı bulunuyor. Pulun etrafında, tarihteki 16 Türk Devletine ithafen konumlanan 16 yıldız dikkat çekiyor. Astronot Alper Gezeravcı'nın silueti ve omzundaki Türk Bayrağı da pulda önemli detayları oluşturuyor.

Uygun fiyatlı Huawei Mate 70 serisi için tarih verildi! Uygun fiyatlı Huawei Mate 70 serisi için tarih verildi!

Bu hatıra pulu ve zarf, Türkiye'nin uzaydaki varlığını simgeliyor ve bu tarihi anı gelecek nesillere taşımak adına özel bir anlam taşıyor. Türk bayrağının uzaya çıkarılacağı bu özel misyon, ülkenin gurur dolu bir anı olarak hafızalarda kalacak.

Editör: İHSAN KURAN