Türkiye'nin uzaydaki gururu, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ardından, ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzaya yolculuk yapacağı tarih belli oldu. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç'ın açıklamalarına göre, Atasever, nisan ayının ilk haftalarında yörünge altı bir uçuş gerçekleştirecek.

O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?
 

Tuva Cihangir Atasever, bu önemli görevde yaklaşık 80 kilometre yükseklikte bir uçuş yaparak, uzayın sıfır yerçekiminde yaklaşık 7 farklı deney gerçekleştirecek. Türkiye için büyük bir adım olan bu yolculuk, Atasever'in uzaydaki bilimsel çalışmalarına önemli katkılar sunacak.

1992 Ankara doğumlu olan Tuva Cihangir Atasever, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olup, ardından Kaliforniya Üniversitesi, Irvene'de yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel kariyerine aviyonik sistem mühendisi olarak devam eden Atasever, ROKETSAN'da 5 yıl süresince çalışmalar yürüttü. Türkiye'nin insanlı uzay görevi için seçilen adaylar arasında yer alarak, eğitimlerine ABD'de devam etti.

TUA Başkanı Kıraç, Atasever'in dönüşünü de heyecanla beklediklerini ifade ederek, Türkiye'nin uzaydaki varlığını pekiştirecek bu önemli adımın, ulusal bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere de büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Editör: Fırat Çelik