15 Mart’ta Kandıra Akdurak Mahallesi mevkisinde meydana gelen kazada, Ercan Altuntaş’ın (32) kullandığı 41 AIG 773 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen Ümitcan A. yönetimindeki 34 GJB 919 plakalı kamyonetle çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Altuntaş olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Fatih Bulgurcu da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazanın ardından kamyon sürücüsü Ümitcan A. tutuklandı.
Sanığın Savunması
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Ümitcan A., olay günü iftara gittiklerini belirterek şunları söyledi:
"Kandıra merkeze gelirken sola döneceğim için sinyalimi verdim, hızımı 50-60 kilometreye düşürdüm. Önümde belediye otobüsü vardı, onun arkasından sol şeride geçmeye başladığımda bir anda savruldum. Motosikleti görmedim, olay sonrası şoka girdim. Çok üzgünüm, tahliyemi talep ediyorum."
Ailelerden Tepki
Hayatını kaybeden Ercan Altuntaş’ın babası Yaşar Altuntaş, gözyaşları içinde sanıktan şikayetçi oldu:
"Oğlum 6 aydır kara toprakta. Hatalı sollamadan dolayı iki can gitti. Ne yaşadığımı bir Allah bilir."
Fatih Bulgurcu’nun ailesi ve müşteki avukatı da sanığın en ağır cezayı almasını talep ederek, gençlerin hayatlarının dikkatsizlik yüzünden söndüğünü vurguladı.
Savcıdan Ağır Ceza Talebi
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, kaza raporlarına göre sanığın “asli ve tek kusurlu” olduğunu belirtti. Savcı, sanığın “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.




