İnegöl’de Pazar günü 6 bin 523 Gülversite adayı YGS sınavında ter döktü. Ancak sınavın en ilginç üniversite adayı, bir iddia üzerine Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren Bülent Ünal oldu.

 

41 YAŞINDA SINAVA GİRDİ

İNGAZ’da alt yapı teknisyeni olarak görev yapan Bülent Ünal, kendisi gibi aynı kurumda Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak çalışan Zikri Yazıcı ile ‘Üniversite sınavına girsem senden daha yüksek puan alırım’ diye iddialaştı. Bu iddialaşmayı gören Ünal’ın mesai arkadaşları 41 yaşındaki 3 çocuk babası Ünal adına YGS sınavına başvuruda bulundu.

 

SINAVA GİRECEĞİNDEN HABERİ YOK

Bu durumu kendisinden gizleyen mesai arkadaşları sınavdan 2 gün önce Cuma günü sınav giriş belgesi ile birlikte Bülent Ünal’ın yanına giderek Pazar günü yapılacak olan YGS sınavına gireceğini söylediler. Bu durum karşısında şaşkınlığa uğrayan Ünal arkadaşlarına sınava girmek istemediğini söyledi. Ancak arkadaşları iddialaştığı arkadaşı Zikri Yazıcı’nın sınava gireceğini söylemesi üzerine Ünal sınava girmeyi kabul etti. 

 

PANKARTLI DESTEK

YGS sınavına gireceği Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokuluna gelen Bülent Ünal’a arkadaşları bir sürpriz daha yaparak onu sınava motive etti. Ünal için üzerinde “Sorarlar derdin nedir. YGS derim bilmezler. Berduş der geçerler’ yazılı bir pankart açan İNGAZ personeli cesaretini toplayarak iddia için sınava giren arkadaşlarını moralli bir şekilde sınavın yapılacağı salona uğurladı.

 

“SINAVA İDDİA ÜZERİNE KATILDIM”

Ünal’ın rakibi Zikri Yazıcı’nın ise İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda sınava girdiği öğrenildi. 23 yıl sonra üniversite sınavına girdiğini belirten Bülent Ünal gazetemize şu açıklamayı yaptı; “Ben sınava bir iddia üzerine katıldım. Üniversite sınavına 1993 yılında girmiştim ancak üniversite mezuniyetim yok. İNGAZ’da alt yapı teknisyeniyim. Bir arkadaşımla kim daha yüksek puan alır diye iddiaya girdik.”

“Sınava gireceğimden haberim yoktu. Arkadaşlar kendileri kayıt ettirmişler. Cuma günü bana söylediler. Sonucunu göreceğiz. Diğer iddia sahibi arkadaşı da göreceğiz. Rakibim de Zikri Yazıcı. O da Meslek Yüksek Okulunda sınava giriyor.”

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

 

“SONUCU MERAK EDİYORUZ”

Bülent Ünal’a sürprizi hazırlayan arkadaşlarından Uğur Gül ise “Zikri Yazıcı ile Bülent Ünal arasında ‘Üniversite sınavına girsem ben senden yüksek puan alırım’ gibi bir iddialaşmaları oldu. Zikri ile Bülent’in kayıtlarını yaptırdık. Ödemelerini yapıp Cuma günü kendisine sınava gireceğini söyledik. Biz de sonucunu merak ediyoruz” diye konuştu. Uğur Gün, Bülent Ünal’a moral olması için bu pankartı hazırladıklarını da kaydederek, “Biz ikisinin de başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.