Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul'da 65 yaş ve üzeri yolcular toplu taşımayı ücretsiz kullanmaya devam edeceğini söyledi. 

İBB, üç yıl önce hayata giren Özel Taşımacılık İşletim Sistemi ile yolcuların maliyetini karşılamaya tüm hızıyla devam edecek.

İstanbul’da 65 yaş ve üzeri olan yolcular toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanmaya devam edecek. 

65 yaş üzeri olan İstanbullular diledikleri gün ve saatte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin işlettiği toplu taşıma araçlarını kullanabileceğini açıkladı.

İBB’den 65 yaş üstü toplu taşımayla ilgili flaş karar

65 YAŞ VE ÜZERİ İSTANBULLULAR ÜCRETSİZ BİNECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, "Sistem sayesinde 65 yaş ve üzeri olan İstanbulluların ücretsiz ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıplar İBB tarafından sübvanse edilecek. 

Oluşan fark da İETT tarafından hizmet veren özel halk otobüslerine ödeme yapılıyor ve toplu ulaşımın mali yük esnafça değil, İBB tarafından karşılanıyor. 

ÖTİS ile yolcu maliyetleri de İBB tarafından karşılanırken yolculara ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet kesinlikle yaşatılmıyor. İBB’nin maliyet sorumluluğunu üstlenmesiyle birlikte 4736 sayılı yasa çerçevesinde ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu grupları, diğer tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerinin aldığı karardan etkilenmiyor. Halk otobüslerince ücretsiz olarak taşımaya karşı alınan ya da ileride alınacak olan yeni kararlar İstanbul’da uygulanmıyor."

Editör: İHSAN KURAN