Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Zihni Göktay, sosyal medya paylaşımlarıyla huzurevine yerleştiğinin ortaya çıkmasının ardından yeni bir açıklamada bulundu. Bir süredir Maltepe’deki bir bakımevinde kalan 79 yaşındaki sanatçının sözleri magazin gündeminde geniş yankı uyandırdı.
Ulan İstanbul, Cennet Mahallesi, Bizimkiler, Koçum Benim ve Görgüsüzler gibi birçok projede rol alan Göktay, üç yıl önce hayat arkadaşı Sevinç Göktay’ı kaybetmesinin ardından zorlu bir süreç yaşadı. Eşinin vefatının ardından yaşadığı Fenerbahçe’deki evinin kentsel dönüşüme girmesiyle hayat düzeninin tamamen değiştiği öğrenildi.
Yaşanan gelişmeler sonrası huzurevine yerleşme kararı alan usta oyuncunun bu tercihi, sanat camiasında ve sevenleri arasında üzüntüyle karşılandı. Göktay’ın bakımevindeki görüntüleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Hürriyet’ten Behlül Aydın’ın haberine göre, Göktay, Feneryolu’ndaki evinin kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıldığını ve kızının desteğiyle geçici olarak bakımevine yerleştiğini açıkladı. Odasını ödüller, gazete kupürleri ve İsmail Hakkı Dümbüllü’nün fotoğrafıyla süsleyen sanatçı, “Burası bana iyi geldi. Evim bitince eve döneceğim, belki de burada kalmaya devam edeceğim. Kızım Zeynep ile konuştuk, böyle daha uygun olacağına karar verdik” dedi.
Yaklaşık 8 ay önce evde geçirdiği bir kazada düştüğünü ve kolundan yaralandığını anlatan Göktay, gözünde sarı nokta zafiyeti bulunduğunu da belirtti. “Ameliyatla düzelecek bir şey değil, onunla yaşamayı öğreneceksin dediler” ifadelerini kullandı.
Tiyatrodan kopmadığını vurgulayan usta oyuncu, “Cihat Tamer ile Bir Varmış Bir Yokmuş” programında sahneye çıktığını belirterek, “14 yaşından beri çalışıyorum, iş olmayınca sudan çıkmış balık gibi oluyorum” sözleriyle sanat tutkusunu dile getirdi.
Daha önce yaptığı açıklamaların ardından yeni bir değerlendirmede bulunan Zihni Göktay, huzurevi yaşamına ilişkin, “İnsan eti ağırdır. Ev ev üstüne olmaz. Huzurevinde mutluyum” ifadelerini kullandı.





