Ankara'nın Mamak ilçesinde, iki taksi durağı arasındaki süregelen tartışma bugün şiddetle patladı. Bir taksici grubu, yolcu alma konusundaki anlaşmazlık nedeniyle rakip taksi durağını basarak çıkan kavgada bir sürücü, pompalı tüfekle vurularak yaralandı.

Ankara'da Taksi Durağı Çatışması: Pompalı Tüfekle Yaralanan Sürücü Hastanede

Olay, Mamak'ta bulunan bir taksi durağında meydana geldi. İddialara göre, ilçedeki iki farklı taksi durağının çalışanları arasındaki sürtüşme, bugün yeni bir boyut kazandı. Yolcu alma konusundaki tartışmada taraf olan A.K., meslektaşı F.K.'nın (45) durağını kalabalık bir grupla basarak olay yerine pompalı tüfekle ateş açtı.

Saldırı sonrasında A.K. ve beraberindekiler hızla olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Saçmaların vücudunun çeşitli yerlerine isabet ettiği F.K., ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi. Neyse ki, hayati tehlikesi bulunmayan F.K.'nın durumu stabil.

90+1. dakikasında hakem kural hatası yaptığı gerekçesiyle tartışma çıktı 90+1. dakikasında hakem kural hatası yaptığı gerekçesiyle tartışma çıktı

Saldırgan A.K., Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Durak çalışanları ise saldırıya uğradıklarını belirterek, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Olayla ilgili konuşan taksi durağı Başkanı Kenan Çalkan, önceki aylarda yaşanan bir tartışmanın ardından tahriklerin arttığını ifade etti. Çalkan, "Olay yoldaki bir tartışmadan dolayı çıkıyor ama öncesinde de bir husumet var. Bizim burada çalışmamızı istemiyorlar. İnsanlara ve bizlere zulmediyorlar. Kalabalık bir grup halindeydiler. Durağımızı basıp bizi darp etmeye kalkıştılar" dedi.

Çalkan, saldırının planlı bir şekilde gerçekleştiğini ve uzun süredir devam eden sürtüşmelerin bu olaya yol açtığını belirtti. Taksi durağı çalışanları, araçlarında meydana gelen hasarları ve saldırı sonrasında yaşadıkları travmayı yetkililere ileterek çözüm talep etti.

Olayın detaylarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: İHSAN KURAN