Bisiklet sporunu uzun yıllardır sürdüren ve bir çok madalyası olan Engin Karabacakoğlu, bisiklet sporunun yaygınlaşması adına çeşitli etkinlikler yapıyor.

Hasan Arat: “Biz gidip orada çocukların yanaklarını okşadık ama yanak okşatmadık" Hasan Arat: “Biz gidip orada çocukların yanaklarını okşadık ama yanak okşatmadık"

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN ÖNÜNE GEÇER

Karabacakoğlu; "Daha önce rahmetli Hikmet Şahin Başkanımız döneminde düzenlenen bisiklet yarışlarına katılırdık. O yıllara ait kupam ve madalyalarım var. Gençlerin bu sporla daha fazla ilgilenmesi istiyorum.

Biliyorsunuz kötü alışkanlıklardan uzak durmanın en iyi yollarından biri de spor yapmaktır" dedi.

KÖYE GİTMEMİŞLER

"Bazen bisikletimi alıp İnegöl'ümüzün köylerine gidiyorum, geziyorum ve bundan zevk alıyorum" diyen Karabacakoğlu;

" Gençlerimizin çoğu İnegöl'ün henüz hiç bir köyüne gitmemiş. Çünkü onlar şehir merkezinde ve AVM'lerden dışarı çıkmıyorlar.

Ben özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konuda duyarlı davranmalarını, gençleri sadece futbol ve basketbola yönlendirmemelerini istiyorum. O sporların haricinde de yapılacak sporlardan biridir bisiklet kullanımı" diye konuştu.

BİSİKLETLERİ KİRAYA VERİYOR

Uzun yol bisiklet kullanımını arttırmak ve bu sporu geniş kitlelere yaymak için işyeri önünde bisiklet kiraladığını belirten Karabacakoğlu;

"Bu sporun yaygınlaşması için bisikletleri kiraya veriyorum. Saatini 5 TL'ye kiraya veriyorum. Burada amacım gelir sağlamaktan çok insanların bu sporu yapmalarıdır" dedi.