HAYALLERİMİZE VE SINAVA AZ KALDI
Mart ayından bu yana geçirdiğimiz süreci düşününce, bu sürecin ne kadar zor olduğunu her anlamda fark ettik değil mi? Bu sürecin içerisine ders çalışmayı da koyunca ne kadar zorlandık kim bilir? Ama her zorluk yanında bir kolaylığı da getirdi, Rabbimize şükürler olsun. Sınav konularımız ilk dönemle sınırlı kaldı, Eba'da canlı derslerimiz başladı. Öğretmenleriniz, aileleriniz canla başla sizlerin geleceği için mücadele etti. En önemlisi de siz gençler sınav için gerçekten ama gerçekten çok büyük emek verdiniz ve hala emek vermeye de devam ediyorsunuz.
Ramazan ayını da bu sürece dahil edince işler biraz daha karıştı belki de. Evde kalıp ders çalışmalarımıza, Ramazan ayının bereketi ile devam ettik çok şükür. Zor oldu ama elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ancak şu bir gerçek ki, bu süreçte çok yoruldunuz gençler. Haklısınız yorulmakta, inanın anlıyoruz sizi fakat bildiğimiz bir gerçek daha var, o da şu: Maalesef bu süreci sizin gibi birçok arkadaşınız yaşıyor ve hedeflerinize ulaşmak için bir süre daha; bu süreci çalışarak, emek vererek geçirmeniz gerekiyor. Sakın ailelerinize, öğretmenlerinize ve sizin iyiliğiniz için size öğüt veren kişilere kızmayın. İnanın, bizler de sizin yaşadıklarınızın farkındayız ve zamanında sizin yaşadıklarınızı az ya da çok yaşadık. Bunu bildiğimiz ve sizi; sizin için düşünmeye çok önceden başladığımız için, sizlerle bu konuda konuştuk, zaman zaman da sitem ettik sizlere. İnanın her şey; sizin iyiliğiniz içindi, bunu sakın unutmayın olur mu?
Gelgelelim şu son zamanlardaki çalışmalarımıza... Öğrencilerim ve velilerim ile görüştüğüm zaman fark ettiğim en önemli nokta şu oldu: Çalışmalarınızı azalttınız, azaltmanız normal de( çünkü çok sıkıldınız bunun olması bekliyordum) çoğunuzun çalışmayı bıraktığını duydum. Buna, açıkçası öncelikle sizin adınıza üzüldüm. Gençler, sizi anlıyoruz "tamam" hayatta hiçbir şey aslında sınavdan ibaret değil ama gelecekte istediğiniz hedefler için, kendinizi yetiştirip bu sınavlara katılmanız gerekiyor ise bu mücadeleden yarı yoldan dönmek olmaz, dönmemelisiniz de. Lütfen gençler; o kadar emek verdiniz, son anda ne çalışmayı ne de kendinizi bırakmayın. Şu an bırakırsanız çalışmalarınızı, bu mücadelede bilmediğiniz için değil, bile bile kendi kalenize gol attığınız için kaybedeceksiniz. Eminim, böyle bir kaybedişi ne bir başkası ne de siz kabul edemezsiniz, kabul etmeyi istemezsiniz de. O zaman bu çalışma temposunda ben de varım demek için son bir gayretle çalışmaya ne dersiniz? Yapılacaklar belli:
Hedeflerimizi, hayallerimizi gözden geçireceğiz. Montaigne 'nin " Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez." sözünü unutmayıp Fatih Sultan Mehmet Han'ın "İmkanın sınırını görebilmek için imkansızı denemek lazım." sözünü kendimize ilke edineceğiz. Sınırlarımızı görmek için tıpkı şimdi olduğu gibi gelecekte de kendi sınırlarımızı aşıp daha da ilerlemek ve başarılı olmak amacıyla mücadeleye devam edeceğiz. ( Bu mücadele ne sadece derste ne sadece işte olacak bu mücadele hayatta olacak aslında ve biz bu hayatta her anlamda ahlak ve başarı yönü ile birlikte en güzel mücadeleyi verip ayakta kalıp kazanacağız inşallah.)
Çalışmalarımıza kaldığımız yerden son bir gayretle devam edeceğiz. Gerektiği zaman ailemizden, öğretmenlerimizden ve arkadaşlarımızdan destek alıp yeni bir çalışma planı yapacağız. Bu plan kişiye özgü olacak.
Moralimizi yüksek tutacağız, başarılı olmanın en önemli şartlarından biri çalışma ise diğeri de moral. Öyleyse yüksek moralle derslerimize çalışacağız. (Hayatımıza her zaman yüksek moralle devam edeceğiz.)
MEB'in ve illerin ölçme değerlendirme merkezlerinin yayımladığı soruları çözmüş olsak da yeniden çözeceğiz.
Evde deneme ya da soru çözmeye ve kendimizi sınav ortamına alıştırmaya gayret göstereceğiz.
Uyku düzenimize ve sağlığımıza hem bu süreçte hem de hayatımızın her anında dikkat edeceğiz.
Ailemizden, öğretmenlerimizden, arkadaşlarımızdan, sevdiklerimizden destek alacağız. Arada mesafeler olsa da iletişim kurmaya devam edeceğiz.
Kitap okuyacağız, oyun oynayacağız.( ya evimizde ya da sosyal mesafeye uygun olarak belirlenen yerlerde) Kendimizi de ihmal etmeyecek şekilde kendimize zaman ayıracağız.
Son olarak da çocuklar, sonuç ne olursa olsun öncelikle değerli olduğumuzu ve yaptığımız çalışmaların boşa gitmeyeceğini bileceğiz. Çünkü bu süreçte hem siz öğrencilerimiz hem velilerimiz hem öğretmenler olarak bizler hem de Milli Eğitim Bakanlığımız ve devletimiz; elimizden geleni hep birlikte yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaptıktan sonra geriye tek bir şey kalıyor: O da tevekkül etmek. Elimizden geleni yaptıktan sonra gerisi Allah'a kalmış demektir ve işimiz Allah'a kaldı ise (emin olun) hayırlısı ve en güzeli olacaktır. Allah'ım emeklerimizi zayi etmeyecek inşallah.

HEPİNİZE ŞİMDİDEN SINAV İÇİN BAŞARILAR DİLİYORUM.
YOLUNUZ VE BAHTINIZ DAİMA AÇIK OLSUN.