Geçen gün bir yakınım aradı. Kendisi KOAH hastası. Bilenler bilir. KOAH Kronik obstrüktif akciğer hastalığıdır. Öksürük ile beraber kişide devamlı nefes alma zorluğu yapan zor bir hastalık.

Bu yakınım bana serzenişte bulundu. Dedi ki, "Geçen gün İnegöl Devlet Hastahanesi'ne bir tetkik için gittim büyük sıkıntı yaşadım." Dedim "hayırdır? Hastane ile ilgili bir şikayet mi bu?" "Hayır" dedi.

"Hasta yakınları ve bazı hastalarla ilgili. Giriş kapılarına yığılan insanlar pöfür pöfür sigara içiyor. Fabrika bacası gibi. Duman ise olduğu gibi hastahaneye giriyor. Ben bir KOAH hastası olarak bu tür kokulara karşı zaten çok hassasım. Benim gibi birçok hasta var. Sadece KOAH değil bronşit hastaları yani kısaca akciğer hastası olan herkes bu sıkıntılardan muzdarip oluyoruz. Neden böyle düşüncesiz iş yapıyorlar? Orası bir Hastahane.. Olacak iş mi!? Bu konuyu bi yazar mısın ? Bu şikayetimizi dile getirir misin?" diye ricada bulundu.

Elbette yazarım. Neden yazmayayım? Şimdi oraya gelenler empatiye açık insanlar olmalı en azından ya kendileri hasta ya da bir yakınları. Elbette bir hastanın serzenişine kulak kabartırlar.

Böyle otel konforunda bir hastahane bulmuşlar değerini de bilirler herhalde. Bilmeliler..

Şimdi sayın İnegöllü hemşehrilerimiz! Lütfen elinizi vicdanınıza koyunuz ve bu serzenişe dikkat kesiliniz. İnsanlar sizin keyfiniz yüzünden neden eziyet çeksin. Şu zıkkımı içip zaten kendinize zararınız var, neden bir başkasının da hakkına geçmeye cür'et ediyorsunuz?

Allah'tan korkun. İnsanlara zulmetmeyin. Zulüm sadece bir kayayı insanın üstüne koyup kızgın çöl kumlarında bağırtarak işkence etmek değildir.

Ebu Cehil'in kıymetli sahabelerden Hz. Habbab'a (ra) yaptığı gibi, kor ateşler üzerine yatırıp, ateş, vücudundan eriyen yağlarla sönene kadar göğsüne bastırı­lıp bekletilmesi ile sınırlı değil zulüm. Hastaların hassasiyetlerini gözardı etmekte bir zulümdür. Onların yaşadıklarını bir Allah bir de kendileri biliyor. Siz de bari empati yapın.

Hastahane yönetiminden de bu konuda hassasiyet göstermelerini ve giriş çıkış kapılarında toplanan kalabalığın sigara içmelerine müsaade etmemelerini rica ediyoruz.

Hastahane şifa bulunan yerdir. Hasta olunan bir yer değil. Verdiğiniz hizmetten genelde İnegöl halkı memnun. Hem hastahane konforu hem de bu konforun devam ettirilebilir olması sizin eseriniz. Lütfen bunu hep birlikte koruyalım. Biz bu vandalizmi yapmayarak siz ise yapanlara engel olarak...