Mobiliyum’un Fikir Babası ve İlk Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek, Yeni Reklam Stratejisi Hakkında Görüşlerini Paylaştı. Mobiliyum’un fikir babası ve ilk yönetim kurulu başkanı Haluk Özbek, X hesabı üzerinden Mobiliyum'un açıkladığı yeni reklam stratejisi ve reklam planlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özbek, İnegöl mobilyacısının perakende satış için reklama değil, toptan ve proje bazlı satış için daha kapsamlı ve doğru planlanmış reklam stratejileri oluşturması gerektiğini belirtti.
 

Haluk Özbek X hesabında şunları söyledi; 

Mobiliyum yönetimi bugün tüm üyeleriyle yurtiçi reklam çalışmalarını paylaştı. İyi niyetle yapılmış çok güzel çalışmalar. Fakat, daha önceki mesajlarımda sıkça paylaştığım önemli bir konuyu bir daha paylaşmak gereği hissediyorum.

Mobiliyum öncelikli olarak asla perakende ticaret için kurulmamıştır. Eğer doğru şekilde analiz edersek, İnegöl mobilyacılığının toptan ticaret, proje işleri ve ihracattan elde edeceği menfaat perakende ticaretlerden elde edeceği kazançtan katbekat fazladır. Mobiliyum yönetiminin üyelerine fayda sağlamak için iyi niyetle yaptığı perakende satış hedefli reklam çalışmalarını anlayışla karşılıyorum. Fakat, İnegöl’ün öncelikli ihtiyacı olan çalışmalar bunlar değil. İnegöl’deki tüm üretici arkadaşlarımız, eskiden olduğu gibi perakende ticareti tamamen doğal akışına bırakmalı.

Yurtiçindeki perakende müşterisi kazanma amaçlı reklamlara bütçe ayırmanın, İnegöl’ün esas işi olan toptan ticarete ve ihracata büyük zarar verdiğini ciddi şekilde gözlemliyoruz. Hatta İnegöl’den toptan ticaret yapan tüccarlarla yaptığımız anketi de sizlerle sonrasında paylaşacağım.

Bu kadar büyük ve önemli bir müesseseyi perakende için çalıştırmak çok küçük düşünmek olur. Buradaki kaynaklarımızın tamamını ihracat ve toptan satışa yönlendirmeliyiz. İnegöl’ün şu anda perakende satıştan ziyade ihracat ve toptan ticarete ihtiyacı var. Unutulmamalıdır ki yurtiçinde perakende ticareti amaçlı verdiğimiz her reklam, İnegöl’den alışveriş yapan toptancı bayilerimizi çokça rahatsız etmekte ve üzmektedir. Bu durum, onların perakende müşterilerinde gözümüz varmış gibi algılanmasına neden olmaktadır.

İnegöl’ü bu seviyelere getiren, bu zamana kadar toptan ticaret yaptığımız müşterilerimiz ve bayilerimizdir. Bizim işimiz, toptan ticaretimizi yapan, bizden ürün alışverişi yapan bayilerimizin ekmeğinde asla gözümüz olmamalı. Sanki bayilerimizin toptan müşterilerinin ekmeğinde gözümüz varmış gibi reklam çalışmalarından bu sebeple uzak durmalıyız. Aksine, onların toptan ticaretini artıracak politikalar izlemeliyiz. Hatta Mobiliyum’da ya da diğer AVM’lerde mağazası olan üreticilerimizin mağazalarını bayilere teslim etmeleri çok doğru bir hareket olacaktır.

Toptan ve ihracata dönük reklam-tanıtım dışındaki çalışmalar, İnegöl’ün toptan ticaretini zayıflatmakta; İnegöl’den toptan ticaret yapan bayilerin artık Kayseri’ye, İzmir’e, Ankara’ya yönelmesine ve oralardan toptan ticaret yapmalarına sebep olmakta. Bu durum, İnegöl’ün mobilya ticareti ile ilgili yaşadığı sorunları da büyütmektedir. Dolayısıyla, İnegöl’deki Mobiliyum ya da diğer AVM’ler ve çarşılar, perakende reklamlar yerine kesinlikle toptan ticarete, ihracata ve proje işlerine dönük reklam-tanıtım politikaları geliştirmek zorundadır.

Mobiliyum’un fikir babası ve kurucu başkanı olarak, bu tespitleri yapma sorumluluğunu üzerimde hissettiğim için ve İnegöl mobilyacılığını fazlasıyla sevdiğim ve önemsediğim için bunları paylaşmak zorunda kalıyorum. Bizden sonra Mobiliyum yönetimini devralan arkadaşlarımızın büyük gayretlerini, başarılarını ve mücadelelerini çok iyi biliyorum. Bu sebeple onları yıpratmak, haksızca eleştirmek ya da töhmet altında bırakmak gibi bir niyetim asla yok. Tüm derdim, hep beraber daha doğrusunu ve daha iyisini yapabilmek.

İnegöl mobilyacılığını geçmişte olduğu gibi parlak dönemlerine tekrar hep beraber taşıyabilmek dileğiyle. İnegöl mobilyacılığına, Türkiye mobilyacılığına gönül vermiş ve ömrünü adamış tüm meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimle.

Kaynak: HABER MERKEZİ