Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de süregelen İsrail bombardımanı ve bölgede ateşkes sağlanması yönünde uluslararası çabalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanış konuşmasında Fidan, "Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var." dedi. Bu açıklama, Gazze'de yaşanan insani krizin çözümüne yönelik uluslararası toplumun gösterdiği çabanın altını çiziyor.

Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı

Fidan, forumda Gazze konusunda yapılan tartışmaları ve uluslararası sistemde adaletsizliğe dikkat çeken konuşmaları hatırlatarak, "Bazı uluslararası aktörlerin farklı meselelerdeki çifte standardı ve uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımları forum esnasında panelistlerce adeta ifşa edildi." ifadelerini kullandı. Bu sözler, özellikle İsrail ile ilgili konularda uluslararası toplumun ikiyüzlü politikalarına eleştiri olarak yorumlanabilir.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fidan, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanması yönünde yürütülen diplomasi çabalarına değindi. "Gazze'deki süren zulmün durdurulması neredeyse forumun merkezine oturdu." diyen Fidan, diplomasi yoluyla çözüm arayışlarının devam ettiğini ve Ramazan ayı öncesinde ateşkese ulaşma yönünde ciddi bir istek ve çabanın olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daveti üzerine, stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere önümüzdeki hafta ABD'ye yapılacak bir seyahat planının olduğunu duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi