Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

Yazılı mesajında, 15 Temmuz gecesi milletin mücadelesinin ülkenin bekası açısından önemine vurgu yapan Başkan Sinan Aktaş, "15 Temmuz, ülkemizin ve milletimizin geleceğini karanlığa mahkum etmek isteyen küresel emperyalistlerin iş birlikçi hainlerle yaptığı ölümcül saldırının, destansı bir direnişle bozguna uğratıldığı tarihi bir gündür. 15 Temmuz kanlı ihanetine karşı ölümüne direniş, dar siyasi bakış ve ideolojik yorumlarla izah edilecek bir hadise değil; taşıdığı tarihsel ve sembolik anlam itibarıyla milli bir davadır."

DİNİ DE KULLANDILAR

"15 Temmuz, amaçlarına ulaşmak için, dini değer ve motifleri istismar da dahil, hiçbir hak, hukuk ve ahlakta sınır tanımayan FETÖ ihanet şebekesinin, kökü ve derin bağlantıları dışarıda olan güçlerden aldığı emir ve talimatla, millet iradesine yapılan darbe olmanın ötesinde doğrudan vatanı işgal hareketidir. 15 Temmuz'da doğrudan vatan, millet ve devlet varlığımız yok edilmek istenmiştir." dedi.

15 Temmuz gecesi yurdun dört bir yanında FETÖ örgütü mensuplarınca yürütülen darbe girişiminde stratejik açıdan çok önemli noktaların saldırıya uğradığını belirten Başkan Aktaş, verilen maddi manevi kayıplara dikkat çekti.

YENİ BİR İSTİKLAL MÜCADELESİ

Başkan Aktaş, "15 Temmuz gecesi darbeciler 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank olmak üzere 246 zırhlı araç, 3 gemi, 3 bin 992 otomatik tüfek kullanarak devletin temel ve stratejik kurumlarına saldırmış, direnen halkın üzerine mermi yağdırmıştır. Yeniden canlanan Çanakkale ruhuyla çıplak elleri ve çelikten zırha dönüşen iman dolu göğüsleri ile tankların karşısına çıkan milletimiz, vatan savunması için yeni bir İstiklal Savaşı vermiştir."

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez, daha ilk aşamasında kanla, ateşle başlayan bir darbe ile karşılaştık ve ilk kez bu kadar şiddetli olmasına rağmen, millet, ölümüne bir direnişle darbecileri püskürtmüştür. Milletin varoluş kararlılığı, emperyalistlerin üzerimizde yaptığı hesapları bozmuştur, ilelebet bozacaktır. Memur-Sen olarak, yeniden yüksek bir öz güven kazanan milletimizin, özellikle de genç kuşakların benliğini ve kimliğini tahkim eden 15 Temmuz bilincini, yaşayan canlı algılar olarak çoğalan bir fikir, büyüyen bir ideal, yorulmak bilmeyen bir azim ve kararlılıkla hep diri tutacağız" diye konuştu.