Tarihi Miras Haberleri

Tarihi Miras haberleri ve güncel Tarihi Miras gelişmeleri, Tarihi Miras ile ilgili tüm video, Tarihi Miras fotoğrafları ve Tarihi Miras haberleri Genç Gazete sitemizde


Kültür& Sanat

Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Vazelon Manastırı, ulaşım sorunları nedeniyle ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratıyor.

Kültür& Sanat

Binlerce yıllık tarihi dokusu ve etkileyici mimarisiyle ziyaretçilerini zamanda bir yolculuğa çıkaran bu manastır, Niğde'nin Gümüşler kasabasında sizi bekliyor.

İnegöl

Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından Balkanlar ve Batum'dan göç alarak kurulan İnegöl Bahariye Köyü, tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekiyor.

Kültür& Sanat

Osmanlı Hanedanı'nın parlak gecesi: Sultan II. Abdülhamid Han'ın torunu, tarihi bir törenle dünyaevine girdi. Peki, bu özel gün neler yaşandı?

İnegöl

Dayı Karacabey Paşa, hem savaş alanındaki başarıları hem de mimari mirasıyla yeniden gündeme geliyor. Peki, bu efsanevi devlet adamı kimdir?

İnegöl

Alibey Köyü, İnegöl'ün doğusunda, ovanın kalbinde yer alan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir yerleşim alanıdır. İşte Alibeyköy'ün tarihi...

İnanç

Mezarlık alanlarının dini ve yasal sınırları içinde başka amaçlarla kullanılıp kullanılamayacağını, Din İşleri Yüksek Kurulu açıkladı.

Kültür& Sanat

İstanbul'un gözlerden uzak çatılarında, yüzyıllık bir gizem yatıyor. Peki, bu tarihi çatı kiliseleri nasıl bir hikayeye sahip ve bugün kimler...

İnegöl

Eğitimci şair Hasan Hüseyin Yılmaz, İnegöl şehrinin şiirini yazdıktan sonra, bu şiir Kenan Akgün tarafından bestelendi. Selim Erdoğan da bu...

Bursa

Bursa'da 250 yıllık bir geçmişe sahip anıt çınar ağacı, saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan fırtına karşısında kökünden koparak devrildi.

Türkiye

TÜİK tarafından yapılan "Yaşam Memnuniyet Araştırması" sonuçlarına göre, %73.76'lık bir oran ile Türkiye'nin en mutlu beşinci şehri seçildi.

Türkiye

Diyarbakır, Karakaya Barajı'nın yapımı sırasında İtalyan ve Polonyalı mühendisler ve işçiler için inşa edilen, şimdi ise hayalet köye dönüşen gizemli...