İnegöl'de her gün binlerce aracın geçtiği ve çok sayıda maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı Avarlar kavşağına, yapılan bir çok düzenleme çare olmazken son uygulama ile kavşağa trafik lambaları konuldu.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

Kesintisiz ulaşımın sağlanması amacı ile bölgedeki trafik ışıkları kaldırılarak yerine köprülü kavşak yapılan Avarlarda tekrar başa dönüldü.

Yapımı sonrası eleştirilerden bir türlü kurtulamayan bölgedeki trafik sonunu çözemeyen Avarlar Kavşağı'nda son olarak dubalama sistemi yapılmıştı.

Özellikle akşam saatlerindeki trafik sorununun ve birçok kazanın önüne geçilememesi üzerine trafik ışıkları konuldu. Konulan trafik ışıkları önümüzdeki günlerde aktif hale getirilecek. İnegöllüler ışıkların problemi çözüp çözmeyeceğini merak ediyor.

Trafik ışılarının konulası vatandaşları iyice çileden çıkardı. Konu hakkında görüşlerini bildiren vatandaşlar, kavşaktaki problemi trafik lambalarının çözmeyeceğini savundu.

Vatandaşın yorumları şu şekilde;

"Öncelikle o muhteşem mühendislik harikası yapıyı oraya yapanlardan hesap sorulmalı. Bu kavşaktaki problemi trafik lambaları da çözemez. Tüp geçit yapın eski sistem daha da güzel ve kullanışlıydı, neden bozdunuz? Hiç bir işe yaramaz. İlkokul mezununa sorsaydılar daha güzel fikir verirdi. İlk baştan itibaren hatalı bir çalışma. Durmadan ilave bir şeyler yapılıyor, hep yanlışlar devam ediyor. Ertuğrul Gazi Caddesi üzerinden Bursa yoluna çıkmak istesek 5 adet ışıkta beklemek zorunda kalacağız. Bunu hangi mantıkla yaptılar anlamak mümkün değil. İlk çalıştığı akşam 6.30'da ışıkta konvoy Ertuğrulgazi caddesinin ortasına kadar gelir. Madem ışık olacaktı niye üstgeçit yaptılar. Kavşak komple yeniden yapılmalı, ışık çözüm değil. Işık da olsa kaza olur... Sonuç yine eziyet yine eziyet. İnegöl'ün en yoğun kavşaklarından Avarlar kavşağı için ışık aciziyetin sonucunda verilen karardır. Köklü çözüm değil. Kontrolsüz kavşak olmaktansa ışıklı olması kazaları bir nebze önler ancak trafiği tıkar.

Bu iş ilk önce ışıkla başlamıştı ve yine ışıklara döndü. Gereksiz trafiği arttırır farklı bir çözüm lazım. Mühendis o kavşağı hangi kafayla çizmiş. Şimdi başa dönüldü."