Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki en aktif birliklerden biri olan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, seçimli olağan genel kurul toplantısını yoğun katılımla yaptı.

Başkan adayı Ahmet Güleç'e destek vermek için İstanbul'da gerçekleştirilen seçime, İnegöl'den yoğun katılım olurken; tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa mevcut Başkan Ahmet Güleç seçildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

İHRACAT YOKSA GELECEK YOK

Divan Başkanlığını İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın yaptığı kongrede konuşan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, "4 yıl önce yönetim kurulu arkadaşlarımızla bizlere bir sorumluluk yüklediniz. Bu emaneti iyi temsil etmek için, yaptığımız çalışmalarla, birliğimizi ve sektörümüzü, başta tim yönetim kurulu olmak üzere en üst düzeyde temsil ettik."

"Çünkü geleceği var olan, hedefleri net olan bir sektörün temsilcisiyiz. İhracat yapmak kutsal bir görev. Günümüz dünyasında ihracat yoksa gelecek yok. Potansiyeli yüksek, ülke için önemli sektörleri temsilen yönetmek sorumluluğumuzu artırdı. Mobilya, orman ve kağıt ürünleri sektörleri ihracatla büyümüş, istihdam dostu, yenilik gerektiren ve diğer sektörlerin lokomotifi."

GİTMEDİK YER BIRAKMAYACAĞIZ

"4 yılda durumdan vazife çıkartarak kendi kurumumuzu dünyaya anlatmak için net, açık ve sizi anlatan bir isme, ihtiyacımız vardı. Bu sebeple, geçtiğimiz dönem içinde ilk üzerinde durduğumuz bu oldu ve birliğimizin ismini anlaşılır ve net bir hale getirdik. Sektörümüzde ihracat pazarlarımız çok dar bir pazarda yer alıyorduk."

"15 Temmuz hain darbesinden sonra Sayın Cumhurbaşkanı'nın külliyede bize önerdiği bir husus vardı. Gitmedik yer bırakmamak, iş adamı eli bırakmamak üzere... Başta Cumhurbaşkanımızın resmi ziyaretleri ile tim organizasyonları ile gerek birlik faaliyetlerimizle gidebildiğimiz kadar çok pazara temas etmeye çalıştık. Bunun neticesinde toplamda 208 ülkeye sektörlerimiz ihracat yaptı. Bütün sektörler içinde en çok ihracat yapan sektör mobilya sektörü oldu."

5 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

"2018 yılında geride bıraktığımız 3 ay verilerine bakınca, sektörlerimiz hedefimiz olan 5 milyar doları geçtik. Toplam ihracattaki payımızı 2,8'den 3,1'e çıkarttık. Bu güçle, yılsonunda ihracatımızı 5,5 milyar dolara çıkarma potansiyelimiz var. İhracatçılarımız için yeşil pasaport uygulaması, urge destekleri ve navlun destekleri gibi birçok teşvik uygulamaları hayata geçirildi."

ÜLKEMİZ EN İYİ YERDE OLACAK

"Yine ağaç ve orman ürünlerinden fonların kaldırılması konusunda önemli bir adım atıldı. Bizlerin de TİM bünyesinde yaptığımız çalışmalar bu adımlara destek sağladı. Bizim sektörlerimize bakış açımız ve yönetim anlayışımız, sorunları sıralayan değil, avantajları gören ve üyelerimizi oraya yönlendiren olmak oldu. Hedefimiz ülkemizin dünyada en iyi yerlerde olmasını sağlamak. Bizim birliğimizin üyelerine bakınca hep en iyi firmaların, en iyi meslektaşlarımızın olduğunu görüyoruz."

2023 HEDEFLERİ YAKALANACAK

"2023 hedefleri ilk yakalayacak sektör bizim sektörümüz olacaktır ve bunu ilk yakalayan ihracatçılarımız da sizler olacaksınız. Elbette daha gidecek çok yol var. Bizim ezber bozan bir anlayışla devam etmemiz gerekiyor.

Mobilya, kağıt, ambalaj sektörlerinde bu yeni anlayışı hakim kılmalıyız. Ülkemizin geleceği daha çok ihracatta. Sektörlerimizin potansiyeli daha çok pazara, katma değerli ihracatta. el ele, el birliği ile daha çok pazara, istikrarlı ihracata yönelik çalışmalıyız" diye konuştu.