Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?
Eymir köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile köy muhtarlığının öncülüğünde başlatılan köy camisi hayırsever ve köy halkının destekleri ile bitirilerek, hizmet açıldı. 17 Temmuz 2010 yılında yapım çalışması başlayan 350 kişilik köy camisi yaklaşık 1 milyon 300 TL'ye mal oldu.
BAYANLARIN İSTEĞİNİ BAŞKAN KIRMADI
Eski ve küçük caminin yerine yaptırılan caminin inşaatında büyük emekleri olan bayanlar ise geçtiğimiz gün düzenlenen açılış töreninde kurdeleyi keserek, caminin resmi açılışını yaptı. İlçe protokolünün yoğun katılımı ile gerçekleştirilen açılışta bayanlar ayrıca Belediye Başkanından çöp konteynırı istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Başkan Aktaş, köye çöp konteynırı göndereceği sözünü verdi.
CAMİ KISA SÜREDE İBADETE AÇILDI
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan açılış töreninde kur'anı kerim okundu. Törende bir konuşma yapan Eymir köyü eski imamı Mevlüt Aksakal: "Eymir köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile köy muhtarlığının öncülüğünde caminin yapımına 17 Temmuz 2010 tarihinde başladık. Hayırseverlerimiz ile Eymir köyü halkının destekleri ile camimizin yapımı çok kısa sürede tamamlandı ve ibadete açıldı" dedi.
ESKİ CAMİNİN YERİNE YAPILDI
Yeni yapılan caminin 350 kişilik olduğunu ifade eden Mevlüt Aksakal: "Köy tüzel kişiliğine ait 783 metre kare arsa üzerinde bulunan eski camimizin gerek yapı gerekse kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle yıkılarak, yerine yeni cami yapıldı. Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapı ruhsatı verilen camimiz, 200 metre taban alanlı ve 250 metre kare kullanım alanına sahip" diye konuştu.
GECE GÜNDÜZ TUĞLA TAŞIDILAR
Caminin 1 yıl içerisinde bitirildiğini kaydeden Aksakal: "Eski caminin yerine yeni caminin yapılması için girişimlerde bulunduk. Niyet halis, akıbet hayır düsturuyla yola çıktık. Bu nedenle camimiz 1 yıl gibi kısa sürede bitirilerek, ibadete açıldı. Çünkü herkes elini taşın altına koydu. Eymir köyünde yaşayan hanımlar, caminin inşaatına gece tuğla taşıdılar. Onların niyetleri çok samimiydi. Cami inşaatında çalışan ustaların yemekleri bayanlar tarafından verildi" ifadelerini kullandı.
"KABE-İ MUAZZAMANIN TEMELİNDE KADIN ELİ VAR"
Mevlüt Aksakal ayrıca inşaat malzemelerinden oluşan ayni yardımların çok fazla geldiğini belirterek: 225 bin TL nakdi yardımın toplandığını sözlerine ekledi. Eymir Köyü Muhtarı Abdullah Yaşar'ın kısa selamlama konuşmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bayram Canbey: camilerin yeryüzünde yapılan ilk mabedin şubesi olduğunu kaydederek: Yeryüzünün ilk mabedi olan Kabe-i Muazzamanın temelinde kadın elinin olduğunu söyledi.
"KABE'NİN BİR ŞUBESİNİ AÇIYORUZ"
'Bugün ilim ve irfan yuvası dediğimiz Allah'ın evini açıyoruz' diyen Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ise "Kabe'nin bir şubesini açıyoruz. Güzel bir caminin yapılmasında emeği geçen, gayret ve çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Cami ve okul yapan veya ilim irfan yuvası yapan insanların amel defterleri kapanmazmış. Dolayısıyla böyle bir yerin yapılmasına vesile olan insanların ben amel defterlerinin kapanmayacağını çok iyi biliyorum" diye konuştu.
İNEGÖL'DE 60'A YAKIN CAMİ VAR
Köylerde camilerin sembol olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Millet olarak öğretmenlerimizi ve din görevlilerini çok önemsiyoruz. Onlar toplumun akil insanları. Cami yapmak önemli ama bu camilere sahip çıkmak daha da önemli. Camiler artık sadece erkekler için değil kadınlarımız ve çocuklarımız için. İnegöl'de 60'a yakın cami var. Bu önemli bir sayı, ilçe halkımızın camilere karşı duyarlılığı var" dedi.
ANADOLU DEMEK CAMİ DEMEKTİR
İlçe Kaymakamı Ali Akça ise: "Köylerimizde bulunan bayrağımız, okullarımız ve camilerimiz bu toprakların kimlik kartlarıdır. Anadolu demek cami demektir. Cami demek Anadolu demektir. İnsanımız camilerini sever ve camilerini ihya eder. Bu güzel cami, güzel dinimizin güzelliklerinin yaşanmasına inşallah vesile olur. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Camimizin köyümüze güzellikler getirmesini temenni ediyorum" dedi.
YENİ CAMİDE ÖĞLE NAMAZI KILINDI
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası ilçe protokolü kurdeleyi caminin yapılmasında büyük emek ve katkıları olan bayanlarla kesti. Caminin inşaatına gece gündüz tuğla taşıyan bayanlar kurdele kesimi sonrası büyük mutluluk yaşadı. Kurdele kesiminin ardından ilçe protokolü ile vatandaşlar camiyi gezerek, öğle namazı kıldı. Caminin açılış töreni yemek ikramı ile son buldu.
.