Stanford Üniversitesi'nin prestijli "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine bu yıl kimler girmeyi başardı? İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden dört akademisyen bu özel listeye isimlerini yazdırmayı başardı. Peki, bu başarıda hangi kriterler rol oynadı ve bu akademisyenler kimler?

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

İGÜ'nün Dünya Çapında Başarısı

Liste Kriterleri Neler?

Stanford Üniversitesi'nin her yıl hazırladığı bu değerli liste; bilim insanlarının makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, nitelikli yayın sayısı, çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi uluslararası ölçütler temel alınarak oluşturuluyor.

İGÜ'den Kimler Listede?

"Kariyer Boyu Etki" kategorisinde İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor Bekun ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Cihat Baytaş yer alıyor. "Yıllık Etki" kategorisinde ise Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor Bekun ve İİSBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Edmund Ntom Udemba listeye girmeyi başardı.

Rektörün Görüşleri

Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan; üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden değerli akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Global ölçekte yayımlanan bilimsel makale ve atıf sayısı gibi uluslararası ölçütler temel alınarak oluşturulan listede yer almaktan gurur duyuyoruz. ‘Araştırma Üniversitesi’ vizyonuyla ilerlemeyi sürdüren üniversitemiz, uluslararası platformlarda adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha büyük başarılara imza atacağımıza inancım tamdır.

- İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin

Editör: AYHAN BAYRAKTAR