Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor
Recep Bayrak başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan Aktaş’ı ziyaret eden Gürcü Sanayici İş Adamları Derneği (GÜRSİAD) Başkan Aktaş’la karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaretle ilgili bir açıklamada bulunan Başkan Aktaş; farklı iş kollarından ve farklı iş adamlarından insanların bir araya gelmesiyle kurulan derneğin, İnegöl’ün gelişmesi, sosyal projeler açısından canlanması için çaba sarf eden bir dernek olması gerektiğini ifade etti.

İŞ ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

İnegöl`ün sanayisiyle, ekonomisiyle her geçen gün güçlenen, gelişen bir şehir olduğunu belirten Aktaş,

Takdir edersiniz ki, bu gelişimde hem firma sahiplerinin, hem çalışanlarının, hem de sivil toplum örgütlerinin katkıları var. Hep söylüyoruz, İnegöl`ümüz köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla meşhur bir şehir.

Özellikle mobilyayı ekonomik katma değerinden dolayı daha da geliştirebilmek, dünyanın dört bir sathına yayabilmek, bu manada ihracatımızı artırabilmek için İnegöl`deki sivil toplum örgütleriyle ciddi kenetleniyoruz, fuarlar yapıyoruz. Bu manada işadamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz” dedi.

MADDİ, MANEVİ DESTEK VERECEĞİZ

“Belediye olarak klasik belediyeciliğin dışında, şehrin ekonomik hayatının canlanması şehrin tanıtımının yapılması anlamında da önemli çalışmalar yapan bir kuruluşuz” diyen Aktaş, şunları söyledi:

“Nihayetinde bunu da sivil toplum örgütleriyle beraber şehir adına bir sinerjiye dönüştürmeye çalışıyoruz. İnegöl`ümüzden iş adamları derneği açısından zengin bir şehir. Şimdi bunlara GÜRSİAD’ da eklendi. Ben kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnanıyor ve ümit ediyorum ki, ilçemizin ve ülkemizin daha iyi yerlere gelebilmesi işadamımızın, derneklerimizin katkılarıyla olacaktır. GÜRSİAD’I da bu anlamda değerlendirdiğimizi ifade ediyorum.

Kendileri plan ve projelerini İnegöl’deki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da mutlaka paylaşacaklar, fikir alışverişinde bulunacaklardır. Gerek şahsım gerek kurum olarak İnegöl adına gerçekleştirecekleri çalışmalarda kendilerine maddi manevi destek vereceğimizi belirtmek isterim”

İŞ ADAMLARI DERNEĞİMİZ EKSİKTİ

GÜRSİAD Başkanı Recep Bayrak ise, derneğin önce ülkemize, sonra İnegöl’e, Kafkas camiasına önemli hizmet vermeyi planladığını aktararak;

“Ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamak, en önemli görevlerimiz arasında olacaktır. Bizim İnegöl’de folklor kollarında çok başarılı bir derneğimiz var. Spor alanında da bölgesel olarak çok başarılı bir derneğimiz var. Biz işadamları derneğinin eksik olduğunu gördük. Bu vesile ile bu eksikliği tamamlayalım diye GÜRSİAD’ı kurduk” dedi.

“Bu bağlamda Kafkasya’dan İnegöl’e göç etmiş burada ticarete atılmış tüm işadamlarımızı derneğimiz çatısı altında görmek istiyoruz” diyen Bayrak, Başkan Aktaş’a kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür etti.