Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde Suriye'de iç savaş nedeniyle mağdur olan ve şimdi kışın zor şartlarıyla karşı karşıya kalan Suriye vatandaşları için başlatılan "Görmezden Gelmeyin" kampanyası ile ilgili dernek binasında basın açıklaması yaptı.

EVSİZ, YURTSUZ KALDILAR

Suriye'de son 5 yıldır iç savaş yaşandığını anımsatan Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, "Yaşanan bu olaylar yüzünden 11 milyon Suriyeli vatandaş evlerini, yurtlarını bırakarak dünyanın her yerinde dağılıyorlar. 2 milyon Suriyeli de ülkemize geldi. Türkiye'deki Suriyelilerin bütün masraflarını Türk Kızılay'ı ile birlikte diğer yardımsever kuruluşlar karşılamaktadır. Kurmuş olduğumuz kamplarda her gün sabah, öğlen ve akşam yemeklerini Türk Kızılay'ı veriyor. Doktor ve hemşirelerimiz onlara hizmet ediyorlar. Devletimiz Kızılay'ı bunun için görevlendirdi. Kızılay bu işlere yardımseverlerin destekleriyle devam etmektedir" dedi.

İHTİYAÇLARI ARTTI

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

Zorlu kış şartları dolayısıyla insanların ihtiyaçlarının da arttığını belirten Arıyürek, şunları söyledi: "Allah'a çok şükür ki Rabbim bizleri Müslüman yaratmış. Dinimizde, Müslüman'ın kardeşi aç yatarken, kendisi tok yatarsa mümini kamil sayılmaz diye bir söz vardır. Bu anlamda yardımsever İnegöl halkımızın desteklerini bekliyoruz. İstiyoruz ki, bu zor kış şartlarında onlar için bir kez daha harekete geçelim, yaralarını birlikte saralım. Çocuklar aç kalmasın, üşümesin. Diğer gıda yardımlarının yanında ayakkabı, battaniye, yorgan yardımlarının yapılmasını istiyoruz. Bugün 2 milyon insana bakmak çok zor. Onun için her şeyde birinci olan İnegöl halkımızı bu konuda yardım yapacaklarını tahmin ediyoruz"

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN, AÇ YATMASIN

Vatandaşların Suriye yazıp 2868'a mesaj atarak destekte bulunabileceklerini belirten Arıyürek, "Ayrıca PTT ve tüm banka şubelerinden Kızılay'a bağışta bulunabilirler. Bugün İnegöl'ün birçok şeyiyle övünüyoruz; mobilyasıyla, ihracatıyla ve köftesi bunlardan yalnızca bir kaçı. İnşallah yapacakları yardımlarla da övünürüz. Cefakar ve vefakar İnegöl halkının bizleri bu konuda yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Gelin, bu zorlu kış şartlarında onlar için bir kez daha harekete gecelik. Yaralarını birlikte saralım. Suriyeliler bu kış da yardımlarımızı bekliyor. Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayı'nın sahip olduğu insani yardım gücünü artıralım. Artık soğuk yüzünden hiçbir çocuk üşümesin, hiçbir anne çocuklarını aç yatırmasın..." ifadelerini kullandı.