Gökyüzü meraklıları için büyük bir görsel şölen kapıda: NASA, yılın en etkileyici gök olaylarından biri olan Geminid meteor yağmurunun yarın zirveye ulaşacağını açıkladı. Meteor yağmuru, dünyanın her yerinden gözlemlenebilecek. Uzmanlar, gökyüzünün açık ve ışık kirliliğinin az olduğu noktalardan, saatte 60 ila 120 arasında meteorun izlenebileceğini belirtiyor. Bu olay, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyruklu yıldızın arkasında bıraktığı kaya parçalarının Dünya'nın atmosferiyle etkileşimi sonucu meydana geliyor.

Göz Kamaştıran Meteor Yağmuru

Geminid meteor yağmuru, gökyüzünde görsel bir şölen sunuyor. NASA'nın açıklamasına göre, bu meteor yağmuru, dünyanın her yerinden gözlemlenebilir durumda.

Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları

Gözlem İçin İdeal Koşullar

Uzmanlar, gökyüzünün açık olduğu ve ışık kirliliğinin olmadığı yerlerde meteor yağmuru izlemenin en ideal olduğunu vurguluyor. Bu koşullar altında, gökyüzü meraklıları saatte 120'ye kadar meteor gözlemleme şansına sahip olacak.

Geminid'in Ayırt Edici Renkleri

Greenwich Gözlemevi, Geminid meteorlarının renkleri nedeniyle ayırt edilebilir olduğuna dikkat çekiyor. Bu meteolar, beyaz, sarı, yeşil, kırmızı ya da mavi renklerde görülebilir, bu da gözlem için ekstra bir heyecan katıyor.

Kaynak: aa