İstanbul'da üç hafta önce Müslüman olan, aslen Azerbaycanlı, Rus-Ukrayna karşımı bir melez olduğunu iddia eden genç videoda önceki hayatında Patrikhane çalışanı, orkestra yöneten ve çello çaldığını söylüyor.

Dini inancını değiştirdiği için sosyal medyada tartışma konusu olan genç, İstanbul Patrikhane'sinde çalıştığını ve aynı zamanda bir orkestra yöneticisi ve çello sanatçısı olduğunu iddia etmişti. Üç hafta önce İslam'a geçtiğini açıklayan genç, bu kararından sonra hafızlık çalışıp, müezzin olmaya karar verdiğini de söylüyor.
a2-1
Patrikhane yaptığı açıklamada bu genci tanımadıklarını söylerken. Balat’ın merkezindeki Tahta Minare Camii İmamı Alkan Aslan ise gencin daha önce 1-2 defa camiye geldiğini belirterek, “Camime geldi bu genç. Sohbet etmeye çalıştım onunla. Nereden geldiğini sorduğumda önce “topraktan” sonra “Sultangazi’den” dedi, 'Kimden ders alıyorsun, kim senin hocan?' soruma cevap vermedi. Değişik bir tavrı vardı” dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

Görüntülerin çekildiği bölgede ticaret yapan esnaf da genci daha önce sadece bahse konu olan video çekiminin yapıldığı gün gördüklerini belirtti.

 Tüm bunlardan sonra kafalarda soru işareti bırakan gencin asıl adının Farajov Elnur olduğu ve 2014 yılında yabancı bazı haber sitelerinde hakkında kayıp haberi yapıldığı öğrenildi.

Genç ise, videoda yaptığı açıklamada “İnsan önce bi insan olmalı, adam olmalı, kendini terbiye etmeli. Sonra da din seçmeli.Yoksa tersi olur” dedi.

Editör: Vedat Baykay