Ülkenin huzurunu ve güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütüne karşı adımlar atmaya devam eden Türk güvenlik güçleri, son olarak İstanbul ve Kırklareli'nde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon detaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya: "Nefeslerini Keseceğiz"

Eş Zamanlı Operasyon

"Teröristlerin ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik olarak İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi. Yerlikaya, bu operasyonlar sonucu 20 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyon; Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerini deşifre etme ve engelleme amacıyla gerçekleştirildi. Örgüt mensuplarına yardım toplama, örgüt mensuplarının saklanabileceği ve barınabileceği güvenli evler oluşturma faaliyetlerinde bulunan şahısların yakalanması için bu operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Trafik kazası geçirdiler, hastaneden sahneye koştular Trafik kazası geçirdiler, hastaneden sahneye koştular

Yerlikaya, mücadelenin milletin duaları ve destekleriyle devam edeceğini vurgulayarak, terörle mücadeledeki kararlılık mesajını bir kez daha yineledi.

Editör: Umut Gökdaş