Türkiye'de gençlere yönelik "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği" kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, mobil cihaz sektörü bu gelişmenin olası etkilerine odaklandı.

Uzmanlara göre, bu yeni düzenleme ile telefon satışlarında önemli bir artış bekleniyor. Peki, bu karar gençlerin ve sektörün beklentilerini nasıl şekillendirecek?

2024'ün Yapay Zeka Görüntü Canavarları! 2024'ün Yapay Zeka Görüntü Canavarları!

casper cep tel (3)

Gençlerin Teknolojiye Erişiminde Yeni Dönem

5.500 Lira Destek, Satışları Nasıl Etkileyecek?

Yükseköğretim öğrencilerine verilecek 5.500 lira destek, 9.500 lira altı cihazlara yönelik olacak. Bu hamle, gençlerin uzun süredir beklediği bir fırsat olarak görülüyor ve telefon satışlarında yüzde 20'lik bir artış öngörülüyor.

cep tel-1

MOBİSAD Başkanı'ndan Önemli Açıklamalar

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, bu kararı değerlendirirken,

"Uygulama ve esasların belli olması, üreticilerin stok seviyelerinin uygun olması durumunda gençler hızlı şekilde aksiyon alacaktır. Başta ihtiyaçlarını erteleyenler olmak üzere hak sahibi olan gençlerin yüzde 20'sinin hızlı şekilde alım yapacağını tahmin ediyoruz, yüzde 30'a da ulaşabilir."

dedi ve bu desteğin sektörde büyük bir ivme yaratabileceğini belirtti.

s21-fe-anket-cepkolik-696x392

Yıllık Satış Beklentisi ve Taksit İmkanları

Turnacı, bu yıl telefon satışlarının 12-12,5 milyon adet civarında olacağını tahmin ediyor. Destekle birlikte bu rakamın 14 milyona ulaşabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, tüm teknolojik cihazlar için taksit sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, ekonomiye ve vatandaşlara sağlanacak katkıları dile getiriyor.

Gençlerin teknolojiye erişiminde yeni bir sayfa açan bu karar, hem eğitim hayatlarını hem de günlük yaşamlarını olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor. Sektör temsilcileri ve gençler bu gelişmeyi büyük bir heyecanla karşılıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR