İlk Seferi, Son Seferi: Yağcının Çığlık Gibi Dua Eden Anları

Çılgın Fırtına ve Kaybolan Mürettebat

Batan geminin kayıp mürettebatı hala bulunamadı. Geminin batışının ardından yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Batık gemide, yeni işbaşı yapan yağcı Hüseyin Tutuk, çıktığı ilk seferde yaşadığı dehşet dolu anları eşine gönderdiği video ile dünyaya duyurdu. Geminin batmaya başladığı dakikalarda Allah'a yalvaran Tutuk, dalgaların geminin üzerine çıktığı anları da kayda aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Genç Gazete Geminin Son Anları Gemi Batarken Çekilen Video Yürek Dağladı (2)

Yetersiz Güvenlik Önlemleri ve Yasal İhlaller

Hüseyin Tutuk'un can yeleği bulunmaması ve ambar kapaklarının üzerine su almaması için örtülen brandanın bulunması, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini gözler önüne serdi.
Geminin batmaya başladığı anlarda Allah' a yalvarıp dua ederken dalgaların geminin üzerine çıktığı anları da kayda alan Hüseyin Tutuk'un eşi Filiz Tutuk'a gönderdiği video yürekleri dağladı. Sabaha karşı saat 04:30 sularında çekildiği tahmin edilen videoda gece saat 01,00'den itibaren ıslandığı için 5'inci 6'ıncı elbiseyi değiştirdiğini anlatan Tutuk "Allah'ım sen yardım et Ya Rabb'im. 6 saattir aynı yerdeyiz. Allah'ım gemi batıyor. Allah'ım sen yardım et Ya Rabb'im şeklinde dua ediyor. Son olarak dalgaların tamamen geminin üzerine çıktığı anlarda video kesiliyor. O andan itibaren bir daha haber alınamayan kuru yük gemisi ve Hüseyin Tutuk'un olduğu görüntüler İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları tarafından da incelemeye alındı.

Genç Gazete Geminin Son Anları Gemi Batarken Çekilen Video Yürek Dağladı (3)

Yaşadığı dehşeti anlatmaya çalışan Tutuk'un videosu, geminin ve personelin fırtına için yeterince hazırlıklı olmadığını gösterdi. 

Arama çalışmaları devam ederken, geminin son anlarına dair ortaya çıkan bu video yürekleri dağladı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR