İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ile yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Önemli konu başlıklarının konuşulduğu toplantıda konuşan Başkan Uğurdağ, şehirde yeni sanayi alanları oluşturulması gerektiğini belirterek, bu alanları oluştururken; tarım ve konut alanlarına dokunulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin B etabı ile alakalı çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Başkan Yavuz Uğurdağ, "Vekilimizin yapmış olduğu girişimler neticesinde Türkiye'de ilk kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), orman vasfını kaybetmiş arazilerin de dahil olması bir genişleme alanı ortaya çıktı. Sanayicilerimiz adına milletvekilimize teşekkür ediyorum. 3-4 aydır 2.OSB'de ciddi çalışma yapılıyor. 1-2 ay içinde arsa satış şartlarıyla ilgili faaliyetler başlayacak. Bu şehirde yaşayan herkes 2. OSB'nin bu şehir için ne kadar önemli olduğunu biliyor. OSB ile ilgili proje ve planlamalar tamamlandı."

Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor

"Ön tahsis ve tahsisle ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kamulaştırma da aynı şekilde devam ediyor. 3 milyon metre kare alan genişleme için tahsis edildi. Bu alanın %80'i planlanmış vaziyette. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde arsa satışına çıkıldığında yer tükenecek. Çünkü bize gelen talep o alanın üzerinde. Bunun için yarınları planlamak gerek. Bu şehrin neye ihtiyacı olacağını tespit edip şimdiden hazırlamak gerek. İnegöl'ün yeni sanayi alanlarına ihtiyacı var. Bunları yaparken, konut ve tarım alanlarına dokunmadan, ova koruma kanuna sadık kalmamız gerekiyor." diye konuştu.

Başkanı Yavuz Uğurdağ, Pandemi sürecinde üretim sektörünün çalıştığını ifade ederek, "İnegöl sanayi şehri. Sanayi alanında yıllardan beri ciddi yatırımlarını gerçekleştiren ve büyüme konusunda cesaretli ve cansiperane bir şekilde mücadele eden bir şehiriz. Şehrimize gelir sağlayan sektörlerin başında mobilya sektörü geliyor. Sanayicilerimiz pandemi sürecine rağmen büyümeye, yatırım ve ihracat yapmaya devam etti. Üretim sektörü pandemi sürecinde çalıştı. Zor şartlara rağmen sanayi ayağımız çalıştı. İTSO olarak şehrimizden gurur duyuyoruz. Bizim bundan sonraki görevimiz daha planlı ve organize olmuş bir sanayi şehri haline getirmek." Dedi.

Şehrin geleceğinin planlanması gerektiğinin altını çizen Uğurdağ şöyle devam etti; "Tarımla ilgili ova koruma kanunları var. Buna hassasiyetle önem vererek, ovamızı koruma konusunda kararlıyız. Artık bu şehirde sanayi büyürken, sanayi alanları gelişirken ve sanayi alanları planlanırken kesinlikle ovamız ile tarımsal alanlarımızı korumak durumundayız. Bundan sonraki süreçte bütün planlarımız ve programlarımız bu doğrultuda olacak. Tarımsal alanlara zarar vermeden sanayi alanlarını oluşturmalıyız. Konut, sosyal ve sanayi alanlarını artık bir şekilde ayırmamız gerekiyor. Planlamalarımızı buna hassasiyet göstererek yapmamız gerekiyor. Tarım alanlarından çalarak ve eksilterek sanayi alanları oluşturmamalıyız. Artık bu şehrin genel anlamda geleceğe hazırlanması için bir planlama ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

Hava kirliliği ile ilgili erteleme kararının alındığını da anımsatan Uğurdağ, "Şehrimize zararlar vermeden önlemler almaya çalışıyoruz. 1 Haziran itibariyle, hava kirliliği ile ilgili erteleme sona erdi. Bu konuda sanayicilerimiz dikkatli olsunlar" dedi.