Fransa'da bir gencin polis kurşunuyla ölmesiyle başlayan olaylı protestoların 5. gecesinde ülkede 45'i başkent Paris'te olmak üzere 121 kişi gözaltına alındı. Paris başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde sokaklar karışırken, sosyal medyaya düşen bir görüntü büyük ses getirdi.

fransa-da-kaos-hakim-kalabalik-grup-magazalari-16079876_1898_m

LÜKS MAĞAZAYI YAĞMALARKEN POLİSE YAKALANDILAR

Montpellier kentinde mağazaları yağmalamaya çalışan kalabalık grup, polis ekiplerince suçüstü yakaladı. Mağazadaki ürünleri alıp kaçmaya çalışan yağmacılar polisin şiddetli tepkisiyle karşılaşırken, birbirinden sert cop darbesi aldıkları anlar kameralara yansıdı.

fransa-da-kaos-hakim-kalabalik-grup-magazalari-16079876_1898_m

121 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Protestoların yoğunlaştığı kentlerde konuşlanan zırhlı araçlar ve özel ekiplere karşın sık sık şiddet olaylarına sahne olan protestolar 5. gecesine girdi. Polis kaynakları, kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle ülkede 45'i Paris'te 121 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

fransa-da-kaos-hakim-kalabalik-grup-magazalari-16079876_3200_m

fransa-da-kaos-hakim-kalabalik-grup-magazalari-16079876_3200_m

Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu

FRANSA'DA OLAYLAR BÜYÜYOR 

Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde polisin Afrika kökenli bir genci öldürmesinin ardından salı günü başlayarak şiddet olaylarına dönüşen gösteriler gece boyu devam etti. Araçlar, kamu binaları ve dükkanlar ateşe verilirken, bazı mağazalar yağmalandı. Şu ana kadar 667 kişi gözaltına alındı.


Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde polisin 17 yaşındaki Afrika kökenli Nael M. adlı genci öldürmesinin ardından Salı günü patlak vererek şiddet olaylarına dönüşen gösteriler, güvenliğin arttırılmasına rağmen devam ediyor. Gösterilerin üçüncü gecesinde başkent Paris, kuzeydeki Lille, güneydeki Marsilya ve diğer kentlerdeki göstericiler kamu binalarını, dükkanları, ATM’leri ve araçları ateşe verdi, bazı mağazaları ise yağmaladı. Paris'in doğu banliyölerinden Clichy-sous-Bois'deki göstericiler ilçe meclis binasının girişini ateşe verdi. Göstericiler ayrıca Nael M.’nin öldürüldüğü Nanterre'deki binaların duvarlarına "Nael için intikam" yazdı.