İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında aranan Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi İskender Balcı’nın adli makamlara teslim olduğu öğrenildi.

İ S K E N D E R B A L C I.jpg

4. dalga operasyonda 10 şüpheli hakkında işlem başlatıldı

Fon soruşturmasının 4. dalga operasyonu kapsamında Destek Faktoring A.Ş. ve Özata Denizcilik yönetim kurullarında görevli 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştı.

Operasyonda Destek Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri Özgür Akayoğlu, Kerim Tosun, Nuray Elmastaş ve Azize Binnur Tosun ile Özata Denizcilik Yönetim Kurulu üyeleri Altuğ Kantarcı, Ali Çil, Tuğba Hicran Ataseven ve Duygu Ataseven gözaltına alınmıştı.

Destek Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Orhan Aksüt ile Özata Denizcilik Yönetim Kurulu üyesi İskender Balcı hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü açıklanmıştı.

İskender Balcı Türkiye’ye döndü

Soruşturma kapsamında İskender Balcı’nın 26 Eylül 2026 tarihinde Karadağ’a çıktığı tespit edilmişti.

Balcı’nın daha sonra Türkiye’ye dönerek adli makamlara teslim olduğu öğrenildi. Şüpheli hakkında soruşturma kapsamında yürütülen adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA