İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında, Fatma Betül Sayan Kaya hakkında tutuklama talep edildi. Savcılıkta şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan eşi İlyas Kaya ile eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise adli kontrol istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında üç isim yeniden ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne çağrılmıştı.

Fon Soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya Hakkında Tutuklama Talebit25 Fatma Betul Sayan Kaya Ic 746.Jpg

Fatma Betül Sayan Kaya hakkında iki suçlamadan tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada Fatma Betül Sayan Kaya'nın savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandı.

Savcılık, Kaya'nın "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçlamaları kapsamında tutuklanmasını talep etti.

Fatma Betül Sayan Kaya, tutuklama talebinin değerlendirilmesi amacıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

Fon Soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya Hakkında Tutuklama Talebi42970064.Jpg

İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı için adli kontrol istendi

Aynı soruşturma kapsamında yeniden ifadeye çağrılan İlyas Kaya ile eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün de savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Savcılık, her iki isim hakkında imza verme yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanmasını istedi.

İlyas Kaya ve İbrahim Ömer Gönül, adli kontrol taleplerinin değerlendirilmesi için nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimliğin kararı bekleniyor

Soruşturma kapsamında savcılığın üç şüpheli hakkındaki talepleri sulh ceza hakimliğine iletildi.

Fatma Betül Sayan Kaya hakkında tutuklama, İlyas Kaya ve İbrahim Ömer Gönül hakkında ise adli kontrol uygulanıp uygulanmayacağına hakimlik karar verecek.

Savcılığın tutuklama talebi, hakkında talepte bulunulan kişinin tutuklandığı anlamına gelmiyor.

Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA